Yenidoğan Bebek Bakımı | Yenidoğan Bebek Beslenmesi
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır?
Yenidoğan bebek bakımı nasıl yapılır? Sorusu çiçeği burnunda her anne-babanın en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Her anlamda anneye muhtaç, küçük bedenin nasıl beslenmesi gerektiği, gazını nasıl çıkaracağı, nasıl uyuyacağı hatta ve hatta uyuyacağı odanın ısısının ne olacağı anne-babaları sınava hazırlanırmışçasına araştırmaya iten bir konu.
Bir annenin hayatında hem en mutlu hem de en karışık hissettiği an nedir deseler hiç şüphesiz birçoğumuz o çift çizgiyi gördüğü anı hatırlar. İçimizde büyüyen minicik bir kalp, bir anda bizi dünyanın en mutlu insanı yapar. Tabi bu mutluluk beraberinde kaygıları ve neyi nasıl yapacağınıza dair milyon tane de soruyu getirir.
Bu yazıyı okuyorsanız ya içinizde minik bir can büyüyor ve siz ona en iyi şekilde bakmak için okumaya, araştırmaya başladınız -ki bu bebeğine harika bir ebeveyn olacak herkesin yapacağı en iyi ilk adımdır- ya da o minik kahramanı kucağına almış çiçeği burnunda bir anne-babasınız ve doğal olarak yenidoğan bebek bakımına nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz.
Yenidoğan Bebek Bakımı
İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki; hayatınızda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık bir ebeveynsiniz ve bu sıfatın hakkını vermek için uykusuz geceler, yenmeyi unutulan yemekler, bir türlü girilemeyen duşlar ve dahası sizi bekliyor. Fakat biliyorum ki sizi korkutan asla bu değil. Ona nasıl bakacağım, nasıl giydireceğim, nasıl besleyeceğim, nasıl uyutacağım diye uzayıp giden bir sürü ‘nasıl’ kafanızı kurcalıyor. Merak etmeyin asla yalnız değilsiniz. Hepimiz, her yeni anne-baba milyonlarca nedeni, nasılı yaşayarak öğrendi ve elbette siz de öğrenecek ve minik yavrunuza en iyi şekilde bakacaksınız. Bu süreçte ihtiyacınız olacak bazı noktalara yazımızda değindik. Yenidoğan bebek bakımına dair ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Öncelikle değinmemiz gereken en önemli konu yenidoğan bebek bakımı. Oldukça geniş olan bu konu yenidoğan bebeğin göbek bakımından, duşuna, beslenmesinden gaz sancısına ve hatta kıyafetinden ağlama sebeplerine kadar oldukça kapsamlı başlıklar içeriyor. Hadi tek tek ele alalım!
Yenidoğan Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?
Yenidoğan bebek beslenmesi ilk ve en önemli konudur. Yenidoğan nasıl emzirilir? Mis kokulu minik kuzumuzu nasıl doyuracağız? Sütümüz gelecek mi gelmeyecek mi? Gelmezse bebek ne yiyecek…? Öncelikle sakin olun. Bu soru her annenin korkulu rüyası olmuş ama çözümü mutlaka sakinlik ve sabırdan geçen bir konudur. Hepimizin bildiği net bir konu var uzmanlar ilk 6 ay yalnızca anne sütü, 6. Aydan sonra da ek gıdalarda birlikte 2 yaşına kadar yine anne sütü öneriyor. Yani çocuğunuzu kucağınıza alır almaz emzirin!
Emzirmek ilk zamanlar oldukça zahmetli, yorucu ve sabır gerektiren bir iştir. Bebeğin memeyi tutması, küçücük ve zayıf çenesiyle emmeye çalışması ve hatta saatlerce memede kalması sabır gerektirir. Ayrıca her ikiniz için de doğru ve rahat emzirme pozisyonunu bulmanız, sütünüzün emzirme sürekliliğinizle doğru oranda, günden güne artması zaman isteyen konulardır. Hele hele gece gündüz fark etmeksizin 2 saatte bir bebeği emzirme gerekliliği ve bu gereklilik nedeniyle bebeğinizi uyandırma çabalarınız size evlere şenlik anlar yaşatacak. Ama zamanla hepsi olacak, hiç merak etmeyin her şey düzene oturacak.
Yenidoğan bebek beslenmesi için ilk aylarda arayı oldukça kısa tutmak gerekli. Uzmanlar 2-3 saatte bir emzirmek gerektiğini belirtiyor. Yenidoğan bir bebek günün 16-20 saati uyuyabilir bu sebeple gece ya da gündüz fark etmeksizin 2-3 saatte bir uyandırılması ve emzirilmesi gerekiyor. Ancak unutmayın onu uyandırmak hiç kolay olmayacak. Ayaklarının altını gıdıklayın, gerekirse soyun ama mutlaka uyandırıp emzirin.
Yenidoğan Bebek Emzirme Teknikleri Nelerdir?
Herkes “emzir emzir” diyor da nasıl? Yenidoğan nasıl emzirilir? Yenidoğan bebek emzirme teknikleri nelerdir? Burada bilmeniz gereken birden fazla emzirme şekli olduğu ve deneyerek size ve bebeğinize en uygun olanı zamanla bulacağınızdır. Şimdi gelelim yenidoğan bebek emzirme tekniklerine.
Kucak Pozisyonu:
İlk olarak kucak pozisyonunu deneyebilirsiniz. Bebeğinizi dirseğinizin iç tarafına kafası gelecek şekilde yatırın. Yüzü memenize dönük bir şekilde, eğer sol kolunuza yatıyorsa sağ, sağ kolunuza yatıyorsa da sol elinizle memeyi kavrayarak bebeğin rahat tutmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada kolunuzun altına bir yastık koymanız uzun emzirme seansında kolun uzu destekler, zamanla dirseğinize binecek yükü azaltır. Hem siz hem de bebeğiniz rahat edersiniz.
Ters Kucak Pozisyonu:
Bu pozisyonda bebeğinizi daha rahat kavrayabilirsiniz. Özellikle memeyi tutmakta zorlandığı ilk dönemlerde oldukça kullanışlı bir tekniktir. Bir elinizle bebeğinizin kafasını kavrayarak diğer elinizle de memeyi tutun ve bebeğin karnını karnınıza dayayarak emzirin. Sol memeyi emerken sağ kol ile, sağ memeyi emerken de sol kol ile memenize yaklaştırın.
Yan Yatarak Emzirme:
Özellikle sezaryen doğum sonrası oldukça rahat ettiren bir emzirme tekniğidir. Dikişlerden dolayı dik oturmak bu dönemde mümkün olmaz. Yan yatarak emzirmek hem sizi hem de bebeğinizi rahat ettirir. Ancak hangi tarafa yatılıyorsa diğer kol ile bebek desteklenmelidir. Ayrıca bu pozisyonda dikkat edilmesi gereken en önemli konu annenin uyuyakalmamasıdır. Hem bebeğin boğulmaması hem de ezilmesi riskine karşı emzirme bitene kadar annenin uyanık kalması ve kontrol etmesi gerekir.
Koltukaltı Pozisyonu:
Bu pozisyonda bebeğin ayaklarını arkanıza doğru uzatın. Kafasını ise kolunuzun altından memeye doğru tutturun. Sağ el ile kafasını kavradığınızda sağ memeye, sol el ile kavrayarak da sol memeye tutturabilirsiniz. Bu pozisyon bebeklerin bir memeyi reddettiği durumlarda oldukça işe yaramaktadır. Bu arada yine yastıkla bebeğinizi ve kolunuzu destekleyebilirsiniz.
Sırtüstü Yatış Pozisyonu:
Belinizin ve sırtınızın rahat edebileceği şekilde arkanıza yaslanın. Bebeğinizin karnı sizin karnınıza dönük şekilde memenin üstüne yatırın. Burada bebeğin burnunu kontrol ederek kapanmamasını sağlamalısınız.
İlk dönemlerde bu emzirme pozisyonlarını deneyerek sizin için en uygun olanı bulabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda zaten bu işin ustası haline gelen minik afacan kendi canının istediği pozisyonu seçecektir.
Ancak emzirme düzeniniz oturana kadar göğüs yaralarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Yanlış emzirme pozisyonu, memenin güzel temizlenmemesi gibi etkenler göğüs ucu yaralarına neden olabiliyor. Bu da ağrılı ve acılı bir emzirmeye hatta bebeği memeden kesme düşüncelerine kadar gidiyor. Özellikle ilk günlerde oluşan göğüs ucu yaralarını engellemek için göğüs ucu kremi kullanmak hızlı bir çözüm oluyor. Organik ve hem anne hem de bebek sağlığını gözeten ürünlere ulaşmak için Göğüs Kremi kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Bu süreçte anne sütünün artması için de sık sık sağım yapılmalı. Bebeğinizin çenesi henüz çok güçsüz. Sık sık sağım yapmak -burada hala aç bir bebek var! mesajını vücudunuza gönderecek ve süt üretiminiz artacaktır. İlk günlerde önerilen sağım aralığı da saat başıdır. Yani her 2-3 saatte bir bebeğinizi emzirmeniz, her saat başı da sağım yapmanız gerekecek. Gün içinde birçok defa uygulayacağınız bu işlem için Snugabell Pumpease Hansd Free Tuxedo Süt Sağma Büstiyerlerine mutlaka göz atmalısınız. Büstiyer süt sağma makinanızı güzelce kavrayarak ellerinizin serbest kalmasını sağlayacak ve gün içinde çok defa tekrarlayacağınız süt sağım işlemi devam ederken ellerinizi rahat rahat kullanabileceksiniz.
Emzirme döneminde hayatınızı kolaylaştıracak birçok yardımcı ürün bulunuyor. Süt sağma büstiyeri gibi size hem zaman kazandıracak hem de konfor sağlayacak ürünler için emzirme ürünleri kategorimize göz atabilirsiniz.
Sağılan Sütler Nasıl Saklanır?
Sağdığınız sütleri 3-3-3 kuralına uyarak saklayabilirsiniz. Yani sütlerinizi oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve derin dondurucu da 3 ay saklayabilirsiniz.
Süt saklama poşeti ve araçları kategorisindeki tüm ürünlerimizi incelemek ve ürünler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.
Buyurken.com adresine girerek sağdığınız sütleri kolaylıkla muhafaza edebileceğiniz Kiinde Twist Pouches süt saklama poşetlerini inceleyebilirsiniz. 20’li, 40’lı ve 80’li paketler halinde sunulan süt saklama poşetleri ilerleyen dönemlerde kullanacağınız sütlerinizi sağlıklı bir şekilde koruyacaktır.
Ayrıca buyurken.com adresinde bulabileceğiniz; Keeper Anne Sütü Saklama rafı, Kiinde Emzirme İhtiyaç Seti, Kiinde Foodi Başlangıç Seti ile Kiinde Twist Başlangıç setini de mutlaka incelemelisiniz. Unutmayın bu süreçte işinizi kolaylaştıracak her ürüne ihtiyacınız olacak. Ürünlere ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
İlk andan beri emzirdiniz, elinizden geleni yaptınız ama sütünüz artmadı ya da hiç emziremediniz. Bazı durumlardan dolayı sütünüz gelmedi ya da sağlık sebepleri gibi çok çeşitli sebeplerle emziremediniz. Olabilir, asla endişelenmeyin ve unutmayın ki anneliğiniz asla sütünüzün ne kadar geldiğiyle ya da ne kadar emzirdiğinizle ölçülmez. Siz o minik yavrunun annesisiniz ve ona en iyi bakacak yine sizsiniz. Bebeklerin aylarına göre, anne sütüne en yakın özelliklerde hazırlanmış formül mamalarla yavrunuzu besleyebilirsiniz. Üstelik gönül rahatlığıyla.
Yenidoğan Bebeklerde Alt Değiştirme Sıklığı Ne Olmalıdır?
İşte yenidoğan bebek bakımının bir başka önemli konusu… Yenidoğan bebeklerde alt değiştirme sıklığı genellikle 6-7 defadır. Yaklaşık 20 defa idrar yapan bebeğiniz, beslenmesiyle doğru orantılı olarak 2-3 defa da kakasını yapacaktır. Hem büyük tuvaletin hem de idrarın asidi bebeğinizin cildine uzun süre temas ederse pişiklere neden olabilir bu sebeple sık sık kontrol etmek gerekir. Ama siz önlem olarak pişik kremim de hazır olsun diyorsanız, ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Yenidoğan Emzik Kullanımı
Öncelikle belirtmek isterim ki doktorlar bebeklerin ağız yapısı ve diş gelişimi için emzik kullanımını önermiyor. Ancak ilk dönemlerde emzik vermek emme refleksini tetiklemesi ve çeneyi kuvvetlendirmesi sebebiyle tercih edilebiliyor. Ayrıca bebekler anne memesinde kendini güvende hissediyor bu sebeple acıktıklarında, sıkıldıklarında, gaz sancısı çektiklerinde, uykuları geldiğinde vs. her durumda emmek istiyor. Emzik kullanımı bunun gibi durumlarda bebeğin anne memesini beslenme haricinde kullanmasını azaltmak üzere tercih edilebiliyor. Bu sebeplerle bebeğe emzik verip vermemek kesinlikle tercih meselesi oluyor. Peki yenidoğan emzik kullanımı nasıl olmalı? Eğer bebeğinize emzik verecekseniz, öncelikle ayına uygun olan emziği seçmelisiniz. Yani yenidoğan emzik seçimi ile daha üstü aylardaki bebeklerin kullanacağı emzikler farklılık gösterir.
Silikon ve kauçuk olmak üzere iki farklı çeşit emzik bulunuyor. Ayrıca damaklı ya da damaksız olarak da emzikleri ayırmak mümkün bu sebeple yine denemek ve bebeğin tercihine bırakmak gerekiyor. Bazen bebekler silikon bir emziği tutmazken, kauçuk emziği kolaylıkla sahiplenebiliyor ya da tam tersi. Burada bilinmesi gereken damaksız emziklerin özellikle bir yaşından sonra damağa baskı yaparak yapısını bozabileceği bu sebeple bir yaşından sonra damaklı emziğe geçilmesi gerektiğidir. Diş çıkarma dönemlerinde ise doğal ve elastik yapısı sebebiyle kauçuk emzik kullanılabilir. Silikon emzikler ise diş darbelerine dayanmaması sebebiyle henüz diş çıkarmamış bebeklerde daha rahat kullanılabiliyor. Siz de hemen linki tıklayarak damaklı, damaksız, silikon ya da kauçuk çok çeşitli modelden bebeğinize uygun olan emziği seçebilirsiniz.
Yenidoğan Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?
Yenidoğan uyku düzeni nasıl olmalıdır sorusu taze anne babaların en merak ettiği konulardandır çünkü minik kuzu bıraksalar 24 saat uyur. Bebeğin bu kadar uzun süre uyuması, hatta emzirmek için 2 saatte bir uzun uğraşlar verilen uyandırma çabaları kimi zaman ebeveynleri korkutur. Ancak korkulacak bir şey yoktur. Yenidoğan bebek günün yaklaşık 16-20 saatini uyuyarak geçirir. Yani emer ve uyur. Uyku süreleri bebeğiniz büyüdükçe azalacaktır.
Ancak özellikle 20. günden sonra başlayan gaz sancıları hem size hem bebeğinize uykusuz geceler geçirtebilir. Bu sebeple her emzirme sonrası hatta uzun emzirmelerde emzirmeye ara verilerek bebeğin gazının çıkarılması gerekir. Bebeğinizi sırtı dik şekilde omzunuza yaslayıp sırtını sıvazlayarak gazını çıkartabilirsiniz. Özellikle elinizi parmaklarınızı birleştirerek kubbe yapmanız ve aşağıdan yukarı doğru hafif hafif bebeğin sırtına vurmanız işe yarayacaktır. Ayrıca bebeği yüzüstü dizinize yatırarak da aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Bu dönemde bebeğe gaz masajı yapmak da epey faydalıdır. Bir bebe yağı ya da losyonu bebeğinizin göbeğine önce elinizde ısıtarak sürebilir ve saat yönünde dairesel hareketlerle göbeğine masaj yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu ise doğru ürünü bulmak. Bebeğinizin narin cildinin tahriş olmaması ve kullanılan ürünün alerji yapmaması en önemli noktadır. Losyon mu bebe yağı mı derseniz de bu tamamen tercihinize kalmış bir konudur. Tıpkı emzirme pozisyonunda olduğu gibi denemeniz, hem size hem bebeğinize uygun ürünü seçmeniz gerekir. Bebekler için özel üretilmiş, organik bebek yağı, balsam ve losyonları incelemek için lütfen buraya tıklayınız.
Bebeğin Uyuyacağı Oda Isısı Ne Olmalıdır?
Bebeğinizi emzirdiniz, gazını çıkardınız ve uyudu peki uyuyacağı oda ısısı kaç derece olmalı? Bebeği nasıl giydirmeliyiz? Nasıl bir yatakta yatırmalıyız? Malum yenidoğan bebek bakımı konusu uzun uzun ders alınacak bir konu. Siz bebeğinize, bebeğiniz hem size hem de dünyaya alışana, uyum sağlayana kadar her anında onlarca yeni soru soracaksınız, öğreneceksiniz.
Öncelikle bebekler çok sıcağı sevmez bunun altını çizmek gerekiyor. Uyuyacakları oda ısısının 22-23 derece olması yeterli oluyor. Ayrıca lahana bebek gibi de kat kat giydirmemek gerekiyor. Özellikle yazın çok sıcaklarda ev içinde tek zıbın yeterli olurken kışın hava derecesine bağlı olarak 15-17 derece de zıbın artı ince bir takım yeterli oluyor. 15 derecenin altında ise zıbın artı kalın bir alt ve üst kullanılabiliyor.
Uyurken bebeğin üstünü örtmek ise ilk zamanlar kendi kontrolünü sağlayamadığı ve örtüye dolanma riskine karşı oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu. Bebeğe çok çok büyük örtüler, battaniyeler örtülmemesi gerekiyor. yenidoğan uyku tulumu, ince müslin örtüler ya da hafif battaniyeler tercih edilmesi gerekiyor. İlerleyen dönemlerde ise genellikle bebekler örtünmek istemiyor. Gece sık sık uyanıp, acaba üşüdü mü? üstünü açmış mı? açmamış mı? diye kontrol etmek hepimizin ortak sıkıntısı. Bu durumda da en mantıklı davranış kesinlikle uyku yeleği ya da uyku kundaklarından kullanmak oluyor. Uyku tulumu ve uyku kundakları hem giydirilebiliyor olması sebebiyle bebeğin üstünde ekstra yük olmuyor hem de istese de üstünü açamıyor. Böylece siz üşüdü mü diye düşünmeden rahat uyuyorsunuz bebeğiniz de hareketleri kısıtlanmadan istediği gibi döne döne uyuyor. Bebeğinizin uykusuna sıcacık eşlik edecek, yumuşacık müslin örtüleri hem yenidoğan uyku tulumlarını hem de daha büyük yaşlar için uygun uyku tulumları ve uyku kundaklarını mutlaka incelemek için lütfen buraya tıklayınız.
Yenidoğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?
Uyku konusunda dikkat edilmesi gereken bir nokta da bebeğin yatırılacağı yatağın nasıl olacağı. Yenidoğan yatağı nasıl olmalı, ne şekilde yatırılmalı? Bunlar mutlaka bilinmesi gereken diğer önemli konular olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle yenidoğan bebek içine gömülecek gibi yumuşak bir yatağa asla yatırılmamalıdır. Bebeğin yatacağı yatak onu rahatsız etmeyecek kadar sert ve düz olmalıdır. Ayrıca uzmanlar bebeklerin 2 yaşına kadar yastıksız yatırılmalarını öneriyor. Bu hususa da dikkat edilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise yenidoğan bebekleri kesinlikle yüzüstü yatırmamak gerekiyor. Hafif eğimli bir şekilde (kustuğunda boğulmaması için) düz ya da yan yatırmak gerekiyor.
Özellikle gaz sancısı çektiği dönemlerde bebeğiniz yatağına yatmak istemeyecek ve sürekli kucağınızda durmak isteyecektir. Bu dönemde yenidoğan ana kucağı da kullanabilirsiniz. İşinizi bir hayli kolaylaştıran ve bebeğinizi rahat ettiren yenidoğan ana kucağı çeşitlerini incelemek için lütfen buraya tıklayınız.
Bu dönemde ana kucağına, bebek arabasına, beşiğe ya da pusete çeşitli çıngıraklar ve dönenceler de takabilirsiniz. Bu dünyayı yeni tanımaya çalışan miniğinizin ilgisini çekecek, keşfetme isteğini tetikleyecektir. Dönenceler için lütfen buraya tıklayınız , çıngıraklar için ise bu linki tıklamanız yeterli.
Yenidoğan Göbek Bakımı Nasıl Yapılır?
Yenidoğan bebeğinizin göbek bakımı da oldukça önemlidir. Her alt değiştirme de göbek bağını da temizlemeniz ve bu iş için özel üretilen solüsyonları kullanmanız hem göbek bağının erken düşmesini sağlayacak hem de herhangi bir enfeksiyon kapmasını engelleyecektir. Ayrıca bebeğinizin bezini de göbek bağının altında kalacak, bağı kapatmayacak şekilde bağlamaya da özen göstermelisiniz. Göbek bağında şişlik, kanama, kötü koku gibi durumların oluşması halinde ise mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekiyor.
Yenidoğan Banyosu Nasıl Yaptırılır?
Gelelim bir diğer önemli konuya. Yenidoğan banyosu nasıl yaptırılır? Öncelikle ilk banyo için bebeğinizin göbeğinin düşmesini beklemelisiniz. Bebeğinizin göbeği ilk 15 gün içinde düşecektir. Bu süreci atlattıktan sonra bebeğiniz suya merhaba diyebilir. Uygun oda ısısı (24-26) ve su ısısını (36-37 derece) sağladıktan sonra bebeğinizi elinize yüzüstü yatırarak yavaşça yıkayabilirsiniz. Biliyoruz ki zaten elim kadar ya kayarsa ya tutamazsam diye endişeleniyorsunuz, hangimiz endişelenmedik? Ama endişelenmenize hiç gerek yok. Bebek banyosu için özel hazırlanmış ürünler bu süreçte işinizi bir hayli kolaylaştıracak. Örneğin; Skip Hop Moby 3’ü 1Arada Akıllı Küvet bebeğinize hak ettiği konforu size ise aradığınız kolaylığı sunacak. Bebeğinizi rahatlıkla içine yatırabilir ve yıkayabilirsiniz.
Yenidoğan bebek bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise şampuan ve vücut şampuanı seçimidir. Tabi ki en değerli varlığımızın tenine değecek her maddeyi ince eleyip sık dokuyoruz. Şampuanın da göz yakmayan, boya ve koku maddesi bulunmayan, doğal, PH’ı 7,5 olan ve bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek niteliklerde olması gerekiyor. Böylelikle bebeğinizi gönül rahatlığı ile yıkayabilir, rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz. Yeni doğan bebek banyosunu keyfe dönüştürmek için linki tıklayarak doğal içerikli bebek saç ve vücut şampuanları kategorisine ulaşabilirsiniz.
Diğer tüm banyo ihtiyaçları için Banyo küvetleri ve aparatları kategorimize göz atabilirsiniz.
Yenidoğan konusunda evde yapmanız gereken her şeyi öğrendiniz. E peki biz hiç dışarı çıkmayacak mıyız? Dışarda bebek bakımı nasıl olacak? Neler lazım? diye soruyorsunuz biliyorum? Merak etmeyin işin zor kısmını hallettiniz yenidoğan bebek bakımı konusunda birçok şeye hakimsiniz. Artık yanınıza alacağınız küçük parçalarla minik yavrunuza dışarıda da kolaylıkla bakabileceksiniz. Peki nedir bunlar?
Bebek Bakım Çantaları
İlk olarak bir annenin olmazsa olmazı, sırtından ayrılmazı, hatta vücudunun bir parçası, ihtiyacı olan her şeyi barındıran bir bebek çantasıdır. Bezinden, biberonuna, yedek kıyafetinden oyuncağına bebeğin her ihtiyacının yanında annenin telefonu, anahtarı, cüzdanı gibi her eşyayı toplayacak bir sırt çantası anne olduğunuz ilk andan itibaren hep sizinle olacaktır, olmalıdır da. Bol fermuarlı göze sahip, geniş iç hacimli, bebek arabalarına rahatlıkla asılabilen hatta ve hatta alt değiştirme minderli sırt çantalarını incelemek için lütfen buraya tıklayınız.
Sırt çantasını hallettik. Peki biberonu sıcak tutan bir çantamız da olsa fena mı olur? Tabi ki olmaz. Aksine harika olur. Malum teknoloji ilerliyor. E sağ olsun anneleri de düşünüyor. Biberonları hem sıcak hem de soğuk tutabilen termoslu biberon çantaları dışarıda bebeğimi nasıl doyuracağım, nerde su ısıtacağım, nerde mama yapacağım gibi annelerin birçok sorusunu da ortadan kaldırıyor. Hemen linke tıklayarak, birbirinden kullanışlı biberon çantalarını incelemek için lütfen burayı tıklayınız.
Sling Nedir?
Değinmek istediğim bir başka konu ise Sling. Nedir bu sling? Sling işe yarar? Hepiniz çocuğunu bir nevi üstüne giyen yeni nesil anneleri görüyorsunuzdur. Bebeği annenin vücuduna sarmaya yarayan o beze sling deniyor. Özel bir kumaştan üretiliyor ve 17-18 kiloya kadar taşıma imkânı sunuyor. Son dönemlerde oldukça popüler. Faydalarını düşününce de görüyoruz ki o popülerliğin hakkını veriyor. Sling kullanımı bir kere her şeyden önce bebeğin güven isteğini yerine getiriyor. Düşünsenize sokağa çıkıyorsunuz annenizin koynundasınız. Tıpkı 9 ay boyunca karnında taşıdığı gibi taşıyor ve sıcaklığını kokusunu alıyorsunuz. Bebek için daha keyif verici ve güvende hissettirici ne olabilir ki? Ayrıca anne açısından da oldukça kullanışlı hem elini kolunu kolayca ve serbestçe kullanabiliyor hem de yavrusundan ayrılmıyor. Doğumdan itibaren kullanılabiliyor olması ise en büyük avantaj.