HAMİLELİKTE DİYET LİSTESİ NASIL HAZIRLANIR

 

Hamilelik öncesinde vücudumuzu folik asit alımıyla gebeliğe hazırlarız. Ancak, dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de kilolarımızdır. Hamilelikte alacağımız kiloları düşünerek varsa kilolarımızı hemen hamile kalmadan önce vermemiz en doğrusu olacaktır. “Ben kendimi bildim bileli kiloluyum” cümlesini bir kenara bırakmalı ve hemen diyet programı oluşturmalısınız. Hamilelik öncesinde vereceğiniz kilolar sayesinde çok daha rahat bir doğum yapacak ve daha az bir kiloyla doğuma gideceksiniz. Bu nedenle, büyürken olarak sağlıklı bir hamilelik ve doğum süreci yaşamak için ilk olarak kilo vermenizi öneriyoruz.

Hamilelikte Diyet Listesi Hazırlama Süreci

Hamileliğinizde fazla kilo almak istemiyor olmanız elbette en doğal hakkınız. Ancak, fazla kilo alma korkusuyla yemediğiniz her gıdanın besin değerlerinden bebeğinizden mahrum bırakmış olursunuz. Bu nedenle hamilelikte hiçbir şey yememek yerine bir diyet programı hazırlayabilir, böylece bebeğinizin ihtiyaç duyduğu gıdaları alarak sağlıklı bir diyet listesi oluşturabilirsiniz.

Diyet listesi hazırlarken ki amaç kilo vermek değil kilo alımına sağlıklı şekilde devam etmektir. Hamile annelerin genelde yaptığı tüm diyet listeleri ne yazık ki kilo vermeye yönelik diyet listeleri olduğu için diyet listesi oluşturma sürecini doktorla birlikte yapmaları daha doğru olacaktır. Hamilelikte diyet listesi oluşturmak için kadın doğum uzmanına başvurarak sağlığınız için ön bilgi almalı ve daha sonra da güvendiğiniz bir diyetisyene gitmelisiniz. Diyetisyenin önerdiği diyet yemekleriyle birlikte hamilelikle aşırı kilo alımından korunacak ve bebeğiniz için gerekli besinleri kolaylıkla alabileceksiniz.

Emzirirken Diyet Listesi Nasıl Hazırlanır?

Doğum yapan annelerin bebeklerinin konforunu sağlamaları için yememeleri gereken bir takım bazı besinler vardır. Bu besinlerden bazısını limon ve kırmızı biber olarak belirtsek de kişiden kişiye göre değişebilir. Emzirirken sütten bebeğinize geçecek olan besinlere mutlaka uzmanlarla karar vermelisiniz. Diyet yapayım derken bebeğinize vermeniz gereken kalsiyum, vitamin gibi değerli besinleri vermezseniz bebeğinizin çok sağlıklı olmasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle emzirirken diyet listesi hazırlama işini sizin değil doktorunuzun yapması gerekir.

Doğum sonrasında kilolarınızı verememiş olabilirsiniz ancak hala bebeğinizi sütten kesmediyseniz diyet yapmanız pek doğru değil. Doktorlarında bu görüşte olduğunu varsayarsak emzirirken diyet yapmamanızı bizlerde tavsiye ederiz. Diyet programına bebeğinizi sütten kesmeye yakın başlayabilir ve sağlıklı bir şekilde istediğiniz kiloya yeniden kavuşabilirsiniz.

 

Diyet Listesi Nasıl Hazırlanır?

Bebeğini sütten kesmiş anneler artık diyet yapma sürecine gönül rahatlığıyla dâhil olabilirler. Fazla kilolarını vermek ve vücutlarını toparlamak isteyen anneler diyet programlarını kendileri oluşturabileceği gibi diyetisyenden de yardım alabilirler. Diyetisyen kontrollü zayıflama yöntemlerinde başarı oranı daha yüksek olduğu için diyet yaparken zorlanan anneler diyetisyene başvurmalıdır.

Diyet listesi hazırlarken dikkat etmeniz gereken şey günlük almanız gereken kalori miktarı. Bu kalori miktarının çok çok altında aldığınız kaloriler sağlığınızı bozabilir. Bayılma, şeker veya tansiyon düşmesi gibi istenmeyen durumlar hep düşük kaloriyle yapılan diyetlerin sonucudur. Bu nedenle bebeğinize faydalı olabilmek için mutlaka zayıflamak için almanız gereken kalori miktarına göre bir diyet programı hazırlamalısınız. “Diyet programımı kendim oluşturmak istiyorum” diyen anneler için ideal kilo hesaplama araçları var. İnternet üstünden ulaşabileceğiniz bu ideal kilo hesaplama araçlarında vermeniz gereken kiloyu belirleyin ve bunu kaç aya yaymak istediğinizi netleştirin. Günlük almanız gereken kalori miktarına göre bir diyet programı oluşturun ve sporla destekleyin. Eminiz ki 4-5 ay içerisinde istediğiniz kiloya inecek ve fit bir anne imajını yeniden yaratabileceksiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü