KOLAY DOĞUM YAPABİLMEK İÇİN 10 TAVSİYE

Kolay Doğum Yapabilmek İçin 10 Tavsiye

Hamilelik dönemi kadınların kendilerine bahşedilen serüveni hayata geçirdikleri bir dönemdir. Duygusal değişimler, içinizde yeni bir dünya yaratmanın mutluluğu ve aşkınızın en güzel meyvesi.. Tüm bu hisler ışığında oldukça duygusal dönemler geçiren anne adayları 9 aylık serüven sonunda kolayca doğum yapabilmeyi arzulamaktadır. Yavrularını sağlıklı şekilde kucaklarına almak isteyen anneler gelişim ve değişim dönemi içerisinde birçok araştırma yaparak doğum konusunda bilgi edinmek isterler. Bizler de sizin için mis kokulu yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almanız adına kolay doğum nasıl yapılır dedik ve konu hakkında 10 tavsiye derledik. Doğum sürecine adım adım yaklaşırken iyi bir rehber olacağını düşünüyor ve sizlere iyi okumalar diliyoruz…
1. Doğum İçin Doktorunuzun Verdiği Güne Ekstra 10 Gün Ekleyin
Genel olarak takvim tutulduğu zaman anne adayları bebeklerini 40 hafta sonra kucaklarına alacağını düşünmektedir. Ancak bazı durumlarda doğum geciktiği zaman anne adayları ciddi bir strese girip zaten hassas olan dönemi tehlikeli bir hale getirmektedirler. Bu sebeple de doğum tarihinin üzerine 10 gün eklemek içinizi ferahlatmanızı sağlayacaktır. 
2. Dayanabileceğiniz Kadar Sancılara Dayanmalısınız
Evet sancınız geldiği zaman anında etrafınızı telaşlandırmak sizi daha da zorlayacaktır. Bu sebeple kendinizi odalara kapatmamak suretiyle normal hayatınıza devam etmelisiniz çünkü bu geçici bir sancı olabilir. Doğumun oldukça erken dönemlerinde gelen sancılar gelir geçer olacağı için sancınızı unutacak işlere yönelebilirsiniz.
3. Evde Vakit Geçirmeye Özen Gösterin
Hamilelik süresince ne kadar sakin dönem geçirirseniz doğum hormonunuz o kadar çok salgılanacaktır. Evdeyken ağrınız veya sancınız yoksa güzel vakit geçirmeye özen gösterin. Ağrınız şiddetlendiği zamansa sakin kalarak en yakın ulaşabileceğiniz kişiyi aramalısınız.
4. Hastaneye Gittiğinizde Acele Etmemelisiniz
Sağlıklı bir doğum süreci gerçekleştirmek için hastaneye gittiğinizde asla telaşlanmadan doktorunuzun dediklerini yapmalısınız. Hastaneye gitmeden önce zamana ihtiyacınız olacağı içinde eşinizi panikletmeden sakin bir şekilde hastane çantanızı alıp yola koyulmalısınız.
5. Tedirgin Olmamak İçin Hastanede Mahremiyetinizi Koruyun
Direkt olarak hastaneye gittiğinizde muayene için mutlaka doktorunuzla yalnız kalacağınız anı beklemelisiniz. Tedirginlik oksitsin hormonunu azalttığı için mutlaka kendinizi tamamen rahat hissettiğiniz anda muayene olmalısınız. 
6. Sancı Geldiği Anda Dik Bir Şekilde Oturmalısınız
Doktorunuzdan kesin direktif almadığınız sürece farklı pozisyonlardan kaçınıp dik durmaya odaklanmalısınız. Tüm dünya tarafından kabul edilen bu duruş şekli yer çekimini hissetmenizi ve ağrılarınızın hafiflemesini sağlayacaktır.
7. Üzerinde Emzik Olan su Şişesi Kullanmalısınız
Sancınız geldiği zaman yapmanız gereken en önemli eylemlerden birisi mutlaka bol su içmek olacaktır. Bardaktan su içmek çeşitli kazalara sebep olacağı içinde ağzı emzikli olan bir şişe çok daha kullanışlı olacaktır.
8. Çeşitli Rahatlatıcı Yağlar Kullanın
Hamilelik dönemi içerisinde lavanta yağı gibi rahatlatıcı yağları vücudunuza sürmeniz sizi sakin tutacak ve oldukça rahatlatacaktır.
9. Rahim Ağzınızın Açılmasını Görmezden Gelmelisiniz
Sancılarınız başladığı zaman asla rahminize odaklanmamalısınız. Sancılarınızın seyrine göre kendinizi rahatlatarak hastaneye gidene kadar kendinizi telkin etmelisiniz.
10.  Doğum Sırasında Asla Bağırmaktan Çekinmeyin
Doğum sırasında kimsenin kaçınamayacağı bir durum varsa oda bağırmaktır. Asla bağırmaktan çekinmemeli ve nefesiniz bitene kadar bağırmalısınız. Bağırmak ve nefes almak oldukça doğal süreçler olduğu için asla sıkıntı yaşamadan içinizi boşaltmalısınız.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü