En Sağlıklı Suluk | 2021’nin En İyi Suluk Marka Önerileri
İçerik
gizle
99 TL Üzerine Kargo Ücretsiz 🙂
Bebeğiniz için en sağlıklı suluk markası hangisidir. En sağlıklı suluk seçimini nasıl yapmalısınız. Bebek suluk tavsiyeleri nelerdir?
Bebeğinizin düzenli su içmeye başladığı dönem geldi. Öncelikle bu dönemde bebeğinize alıştırma bardağı ya da suluk kullanarak su verebilirsiniz. Suluk bebek için oldukça önemli bir araçtır ancak “en sağlıklı suluk markası hangisidir? Sorusunun cevabının itina ile incelenmesi gerekir. Peki, bebeğiniz hangi alıştırma bardağını kullanırsa dünyanın hayat kaynağı suya daha kolay alışır?
Alıştırma bardağı ise bebeğin kolayca kavrayabileceği ve suyunu kendi başına içebileceği minik ellere özel tasarlanmış bardaklardır. En iyi alıştırma bardağını bulmak için anneler, alistirma bardağı önerisi veya alıştırma bardağı tavsiyesi mutlaka ararlar. Örneğin 6 aylık bebek suluk tavsiyesi arayan annelerin mutlaka alıştırma bardaklarına göz atmasın gerekir. Çünkü ek gıda dönemi ile bebeğin kendi beslenmesinin ilk adımlarını atmasında yarar vardır
Gelin bu sorunun yanıtını birlikte bulalım. En sağlıklı suluk markası hangisidir, hangi kriterler önemlidir? Pipetli suluk tavsiyeleri nelerdir? Kısacası en iyi suluk nedir birlikte inceleyelim.
Cevap vermemiz gereken ilk soru bebeğin ne zaman su içmeye başlaması gerektiğidir. Ek olarak uzmanlar ilk 6 ay boyunca bebeğe su verilmemesi gerektiği, bebeğin su ihtiyacını anne sütünden karşılayabileceği konusunda hemfikir.
Bu durumda yeni doğan bebeklere kaç aylıkken su verilmeli, su miktarı nasıl belirlenmeli?
Bebeklere düzenli olarak su verilmeye başlanacak dönem ek gıdaya geçilen dönemdir. Bununla beraber bebeğinizin tükettiği besinlerin çeşidi ve miktarı arttıkça, kıvamı katılaştıkça bebeğinizin sıvı ihtiyacı da buna paralel artış gösterecektir. Ama bu aşamada bebeğin sıvı ihtiyacını karşılamak için en sağlıklı içecek tabiî ki sudur.
Fakat bebeğiniz anne sütü ile değil de mama ile beslenirken kabızlık çekmiyorsa suya ihtiyacı olmadığı düşünülebilir. Ancak kabızlık söz konusuysa bebeğe su verilebilir. Verilecek su ise 50-60 cc, yani birkaç kaşık olmalıdır. Özellikle bu dönemde verilen suyun aşırı miktarda olmamasına da dikkat edilmelidir.Bebeğin ihtiyaç duyduğu su miktarı kg başına ortalama 100-150 ml arasındadır.
Özellikle bebeğinize suyu kaşıkla vermeyi kestiğinizde ise devreye bebek sulukları girecektir. Minik kızınız ya da oğlunuz bebek suluk ile daha kolay su içecektir. Peki bebeğiniz için en sağlıklı suluk nasıl seçilir? Suluk matara nedir?
Bebeğinizin kullanacağı suluğun en sağlıklı suluk olmasını istemek bir anne ya da baba olarak en doğal hakkınız. Bu noktada suluğun hangi malzemeden yapıldığı önem kazanır. Bu nedenle bebek sulukları temel olarak cam ve plastik malzemeden üretilmektedir. Ancak paslanmaz çelik ya da alüminyumdan üretilen çeşitleri de vardır.
Suluk bebek için oldukça önemlidir. Bu sebeple suluklarda kullanılan her tür malzemenin avantajları ve dezavantajları vardır ve bunları bilmekte yarar vardır. Bazı anne babalar BPA’dan korktuğu için plastik malzemelerden olabildiğince uzak durmaya çalışırken paslanmaz çelik ve cam sulukların da eksileri olduğunu göz ardı etmemeleri gerekiyor.
Paslanmaz çelik suluklar bir bebeğin kaldırması için oldukça ağırdır. Bu yönüyle de tehlikelidir. Bebek tam kavrayamadığı ve kaldıramadığı suluğu elinden düşürürse kendine zarar verebilir.
Cam suluk ya da plastik suluk tercih edebilirsiniz ama bebek suluk için olmazsa olmaz, tamamen doğal ürünlerden üretilmesi ve ısıya dayanıklı olmasıdır.
Cam sulukta dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bebeğinizin suluğu elinden düşürmesi halinde kırılmasıdır. Bu da bebeğinizin güvenliğini ciddi anlamda tehlikeye düşürecektir.
Plastik bebek suluk kullanacaksanız bebeğinize hiçbir yan etkisi ya da sağlığa zararı olmayan ‘polipropilen’den gıdaya temas edebilen ürünlerden tercih etmelisiniz.
Damla akıtmayan silikon uca sahip olan Suavinex suluk BPA içermez.
4 ay ve üzeri bebeklerin kullanımına uygundur. Akıtmaz suluk arayan anneler ürüne mutlaka göz atmalı.
Bu noktada anne babalara düşen görev her tür malzemeyle ilgili riskleri göz önüne alarak bebeğiniz için doğru suluğu seçmek olacaktır.
Bebeğinizin ek gıdaya başladığı dönemde artan su ihtiyacını karşılamak için kullanacağınız suluk matara bazı hayati özelliklere sahip olmalıdır.
Sterilizasyon yapıldığında yüksek sıcaklıklarda deforme olmayacak materyallerden üretilmiş olmalı.
Öncelikle, içine koyulan sıvıyı sızdırmamalı. Bu yüzden damlatmayan suluk kullandığınız takdirde bebeğinizin üzerinin ıslanmasını da engellersiniz. Damlatma riskini ortadan kaldıran damlatmayan bardak olarak da bilinen modeller piyasada mevcut. Bunun için suluğun iç kısmında sızdırmaz bir valf sistemi olmalı ki su alıştırma bardağından dışarı sızmasın. Öte yandan bu akıtmaz suluk bebek ve sizin için taşıma aşamasında oldukça kolaylık sağlayacaktır. Dışarıya çıkarken çantanıza koyduğunuz suluğun su akıtıp akıtmadığını düşünmek zorunda kalmayacaksınız.
Suluğun su içme kısmı bebeğin damak ve diş yapısına uygun olmalıdır ki bu sayede bebek suluktan rahatça su içebilsin.
Suluk başlığı (biberon ucu) bebeğin yaşına uygun olmalıdır.
Yuvarlak uçlu başlıklar anne memesine benzeyen yapısıyla en çok tercih edilen modellerdir.
Bebek suluk, bebeğin kavrayabileceği ve elinde tutabileceği şekilde olmalıdır. Kulplu modeller bu açıdan gayet işlevseledir. Bebeğiniz bu modeller ile kavrama ve tutma gibi reflekslerini geliştirebilir.
Bebeğinizin için suluk seçerken dikkat etmeniz gereken başka noktalar da var.
Suluk çok ağır olmamalı. Paslanmaz çelik suluklar ağır suluk kategorisindedir. Plastik suluklar ise hafif suluk olarak kabul edilir.
Seçeceğiniz suluğun göreceli olarak uygun fiyatlı olmasını istiyorsanız da durum aynı denebilir. Paslanmaz çelik ve cam suluklar plastik suluklara göre biraz daha pahalıdır.
Uzun süre kullanım ve dayanıklılık beklentisi içindeyseniz de dezavantajlı durma düşen plastik suluklar olacaktır. Sık sık değiştirilmesi gereken plastik suluklar bu nedenle daha ucuzdur. Paslanmaz çelik suluklar daha uzun kullanım ömrüne sahiptirler.
Suluk bebek için çekici bir tasarıma sahip olursa bebeğinizin dikkatini çeker ve kendisi kullanmak ister. Örneğin sevdiği bir çizgi film karakterinin resmini taşıyan suluk o an için sevdiği bir eşyası olacaktır ama o figüre ilgisi azaldığında suluğu kullanmak istememesi gibi bir durum da yaşanabilir.
Çok su tüketen bir bebeğiniz varsa suluk kapasitesini ona göre belirlemelisiniz.
Suluğun akıtmaması da önemli bir etkendir. Akıtmaz suluk modellerini gönül rahatlığı ile çantanıza koyabilirsiniz.
Suluğun emziğinin yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Su içerken aynı zamanda dolaşmayı seven bir bebek söz konusuysa, yumuşak emzikli bir suluk düşme durumunda bebeğin diş etlerine ve ağzına zarar vermez.
Bebeğiniz için seçeceğiniz suluk pipetli suluk modeli de olabilir. Pipetli suluk ile bebeğiniz suyu daha kolay yudumlar. Ayrıca pipetler sulukta bulunan suyu son damlasına kadar içmesini sağlamış olur. Peki annelerin pipetli suluk tavsiyeleri nelerdir?
Piyasada envai çeşit bebek suluk markası bulunmaktadır. Renk renk, model model onlarca çeşidi olan suluklar içinden bebeğinize en uygun, en sağlıklı suluk markasını bulmak sizin elinizde. Bu aşamada deneyimli annelerden bebek suluk tavsiyesi alabilirsiniz. Deneme yanılmayöntemini kullanıp en kullanışlı bebek suluk sonucuna ulaşabilirsiniz ya da online satış kanallarının bebek suluk tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Tüm bu çabalarınızın sonucu bebeğinizin su ya da süt içebileceği en sağlıklı suluğa ulaşması olacaktır.
En sağlıklı suluk markası listesinde öne çıkanlara gelirsek; Avent suluk, Skip Hop suluk, Suavinex suluk, Twistshake suluk, Tyrrell Katz suluk, Contigo suluk, Chicco suluk, Dr. Browns suluklar hali hazırda piyasada en çok tercihedilen suluk markaları olarak karşımıza çıkıyor.
İşte en iyi bebek suluğu markaları arasında önerilerimiz.
Suavinex suluk bir damlatmaz suluk markası olarak karşımıza çıkıyor. Kulpları sayesinde bebeğiniz ufacık elleri ile suluğu kavrayabilir. Suavinex suluk ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Termos suluk olarak da adlandırılan Skip Hop suluklar pipetleri ile bebeğinizin kolayca su içmesini sağlar. Pipetli suluğun kapağının açılmasıyla otomatik olarak içinden çıkan silikon pipet sayesinde çocuğunuz, suyunu dökmeden içebilir.Pipetli suluk tavsiyesi arayan anneler ürüne göz atabilir.
Skip Hop Zoo Pipetli Bardak koleksiyonunda sağlık açısından zararlı BPA, PVC ve Ftalat gibi kimyasal maddeler bulunmaz.
Paslanmaz çelikten suluklar uzun süre kullanıma da uygundur.
Skip Hop pipetli suluk modelleri zürafa, inek, köpek gibi bebeklerin seçeceği hayvan modelleri ile tam da bebeğinize göre…6 aylık bebek suluk tavsiyesi arayan annelerin ürünler göz atmasını tavsiye ederiz.
Pipetli suluğun kapağının açılmasıyla birlikte içinden otomatik olarak siklon pipet çıkar. Bu sayede bebeğiniz suyunu dökmeden, kolayca içebilir. Suluk içinde ayrıca ikinci bir yedek bir pipet de hediye olarak verilmektedir. Skip Hop suluk ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Bir başka suluk markası da Twistshake. Twistshake sulukların kulplu tutma kapağı, ekstra geniş ağzı ile bebeğiniz kolayca suyunu yudumlayabilir. BPA, BPS, BPF içermeyen yapısı ile de bebeğinize sağlıklı bir su içme deneyimi yaşatır. Twistshake suluk ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Tyrrell Katz suluk aynı zamanda bir matara ve pipetli suluk. Hem bebeğinizin hem de daha yüksek yaştaki çocuklarınızın kullanımına uygun olan bu model sağlam tritan malzemeden imal edilmiştir.Kreş için suluk tavsiyesi arayan anneler ürüne göz atabilirler. BPA içermeyen Tyrrell Katz suluğun kulplu modelleri de var. BPA içermeyen Tyrrell Katz suluğun kulplu modelleri de var.
Tyrrell Katz suluk matara takılıp çıkarılabilen pipeti ile kolaylıkla yıkanabiliyor. Suluk matara bu özelliği ile gereken hijyeni de sağlar.Pipetli suluk tavsiyesi arayan anneler Tyrrell Katz suluk ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
En sağlıklı suluk için gerekenleri buraya kadar yazdık geldik en önemli kısımlardan birine. Bebeğiniz için kullandığınız suluk hangi marka olursa olsun koku yapmayan suluk olmalıdır. Suluk eğer koku yapan bir suluksa bu koku bebeğinizin içtiği suya da karışacaktır. Sterilizatör ile yapılacak bir dezenfekte işlemi ile suluk kokusunun önüne geçebileceğiniz gibi koku yapmayan suluk bulmak için piyasa araştırması yapmalısınız ki böylece bebeğiniz en sağlıklı suluk ile sağlıklı suya ulaşabilsin.
www.buyurken.com satışını gerçekleştirdiği suluklar ile sizin ve bebeğinizin sağlıklı suya ulaşmasında yanı başınızda.
***Yazının tüm hakları Buyurken.com Blog Ekibine aittir.
Büyürken.com ailesi olarak biz, 2016 yılından bu yana anne&bebek ürünleri sektöründe ithalatçı kimliğimizle yer alıyoruz. Şimdi ise sizlere en çok önerilen ithal markaları bir araya getirip “Büyürken Sizinleyiz” mottosuyla sunmak üzere buradayız.