EN BELİRGİN HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Anne adaylarının kalbini her ay titreten hamilelik belirtileri hakkında binlerce yazılmış tıp makalesi veya doktorların röportajları var. Ancak, erken hamilelik belirtilerini elbette yaşayan bilir! En belirgin hamilelik belirtilerini merak eden anne adayları için harika bir yazı dizisi hazırladık. 

İki kişilik Dünya’nıza üçüncü bir kişiyi katmaya hazırlanıyor olabilirsiniz. Hamilelik hesaplama sürecini başarıyla geçtiğinizi düşünüyor ancak henüz net bir sonuca varamadıysanız endişelenmeyin! En belirgin hamilelik belirtilerini sizle de paylaşmaktan mutluluk duyacağız!

En Belirgin Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Bebeğinin geleceğinden habersiz olan anne adayı “acaba hamile miyim” gibi onlarca soruyu kafasından geçirmektedir.  Hamilelik belirtilerini açıp açıp okuyan ve kafası karışan anne adaylarına en belirgin hamilelik belirtilerini bizler kesinleşmiş bilgilerle açıklamak istiyoruz.
Regl Gecikmesi Veya Olmama: 28 günde 1 adet gören bir bayan 25. Günden itibaren regl belirtilerini görmeye başlar. Regl belirtileri hamilelik olmadığının en net belirgin özelliği olarak kabul edilse de her regl belirtileri hamilelik yok demek değildir. Hamilelik belirtilerini regl belirtileri ile karıştıran bir çok anne sürpriz olarak hamilelikle karşılaşabilmektedir. Regl belirtileri var ancak regl gecikmesi yaşıyorsanız bu gecikmenin süreci 2-3 gün değil 5 ila 7 gün olmalıdır. Ancak 5 ila 7 gün içerisinde yapacağınız testlerde net bir yanıt alabilirsiniz.  Bir diğer belirti ise, regl belirtilerinin devam ederken regl olmadan o ayı geçirmeniz olacaktır. Bu olmama süresi ise 10+ gün ve üzeri demektir.
Mide Bulantısı: Bayanların %90’ında en belirgin hamilelik belirtisi mide bulantısıdır. Birçok kadın sabah ve akşam olarak mide bulantısını yaşarken kimisi de yaşamayabilir. Ancak %90 oranda mide bulantısı en belirgin hamilelik belirtileri arasında kabul edilir. Eğer sabahları uyandığınızda mideniz bulanıyor ve bunun herhangi bir hastalığa bağlı olarak bir sebebi yoksa hamile olabilirsiniz.
Kusma: Mide bulantısına ek olarak kusma da hamilelik belirtileri arasında sayılabilir. Kokulara karşı duyarlılık bilindiği üzere hamilelik belirtilerinin en belirgin özelliklerinden olup mutlaka her bayan bu duyarlılığı yaşar. Kimisi et kokusuna kimisi basit bir parfüme bile duyarlılık gösterirken var olmayan kokulardan da rahatsız olunabilir.

Hassas Göğüsler ve Göğüs Uçları: Hamile kalma durumda hormone seviyelerinde değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler sebebiyle göğüslerde acı ve şişkinlik oluşur. Ağrıyan, sızlayan, dolgun, şişkin, hassas hatta dokununca acıyan göğüsler, birçok kadın için spermle yumurtanın buluşmasından itibaren hissedilen, en erken gebelik belirtileri arasındadır. 

Kabızlık: Hamilelik süreci, tüm fizyolojik bedeni etkilediğinden boşaltım ve sindirim sisteminde bir takım aksaklıklar yaşanabilir. Kabızlık da hamilelik belirtilerinin başında geldiğinden eğer ki normal seyreden lavabo alışkanlığınıza kabızlık problemi eklendiyse hamilelik belirtilerinden kabul edebilirsiniz.
Sık İdrara Çıkma: Rahme yerleşen bebeğiniz kendine yer açmak adına rahim ve karın boşluğunuzdaki alanını büyültmek isteyecektir. Mesanenize doğru genişleyen rahimdeki kese sık idrara çıkmanıza sebep olur. Normalden fazla sık idrara çıkmaya başladıysanız, gebeliğiniz muhtemelen oluşmuştur.
Kanama: Beklenmeyen kanamalar adet öncesinde sizlere “tüh, regl oldum” yanılgısını yaşatabilir. Lekelenme veya üstüne görme olarak tabir edilen bu kanamalar bebeğinizin yerleşme kanamalarıdır. Hamileliğin belirtileri arasında çok düşük olarak görülen bu belirtiyi yine de belirtmekte fayda var.
En belirgin hamilelik belirtilerini sizlerle paylaşıyor olsak da tüm bu belirtilerin biri olabilir ya da hiçbiri sizde olmayabilir. Biyolojik ve fizyolojik olarak kişiden kişiye değişen bu belirtileri yaşıyorsanız birçok faktöre bağlı olabileceğini unutmamanızda fayda var.  Adet döneminiz geciktiyse ve yukarıdaki belirtilerin çoğu siz de mevcutsa bile ilk yaptığınızda idrar testlerinde sonuç doğru olmayabilir. En kesin hamilelik sonucunu ancak ve ancak kan testiyle alabileceğiniz unutmayın!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü