ANNE ADAYLARININ MATEMATİĞİNİ GELİŞTİREN HESAPLAMALAR, HAMİLELİK HESAPLAMA SÜRECİ

Ruh eşinizi bulduğunuzdan beri eminiz ki çok mutlusunuz. Mutluluğunuza mutluluk katmak ve artık evinizi şenlendirmek istiyor, bebek sahibi olmaya kendini hazır hisseden her anne adayı gibi siz de bu süreçte neler yapmanız gerektiğini oldukça merak ediyor olabilirsiniz. Buyurken.com olarak sizlere hamilelik hesaplama sürecinde yaşayabileceğiniz her durumu detaylı bir şekilde bu yazımızda anlattık. Bebeğinizi en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde kucağınıza almanız dileğiyle…

Hamile kalmaya karar verdikten sonra elbette bir çok konuya da dikkat etmek gerek. Örneğin, sigara gibi zararlı alışkanlıklar sperm sayılarını düşürürken anne adaylarının yumurtalarının rahme tutunmasını engelleyebiliyor. Bu nedenle, çocuk sahibi olmak isteyen her ebeveynin ilk olarak zararlı alışkanlıkları bırakması gerekiyor. Hamileliğe uygun ortamı oluşturmak için yapmanız gereken elbette bir takım şeyler olabilir. Örneğin, kilo vermek ya da stresinizi farklı motivasyon yöntemleriyle atmak gibi. Çünkü fazla kilo ve stres hamilelik sürecini olumsuz olarak etkileyebiliyor.

Hamilelik Hesaplama Sürecinden Hatta Bebek Sahibi Olmadan Da Önce Yapmanız Gerekenler

ü  Kötü alışkanlıkları bırakın!  Bebeğinizin karnınızda sağlıklı olarak büyümesi için kötü alışkanlıkları hemen terk etmelisiniz.

ü  Sağlıklı bir yaşama merhaba! Ağır kaloriler ve fazla kilolara son vermenin vakti geldi. Varsa fazla kilolarınızı en kısa sürede verip, yeme düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor. Vitaminleri bol bol almalı ve kırmızı et ürünleri bol tüketmeye başlamalısınız.

ü  Doktor muayenesi olmazsa olmaz! Mutlaka gebe kalmadan önce vajinal muayenenizi gerçekleştirin. Mantar, bulaşıcı vb. gibi hastalıkların teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi hamilelik süreci öncesinde çok önemli.

Peki, Hamilelik Hesaplama Sürecinde Neler Yapmalısınız?

Bebek sahibi olmaya karar verdiğiniz ilk andan itibaren olmazsa olmazları yukarıda sizler için paylaştık. Hamilelik hesaplama süreci elbette ki her anne adayının en çok merak ettiği konulardan bir tanesi. Hamilelik hesaplamasını bilmeyen ya da karıştıran hanımlar bu yazımızda gerekli bütün bilgileri bulabilecekler!

Hamilelik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Hamilelik kavramını önce açıklamakta fayda var. Yumurtaların spermle birlikte döllenmesi için bir takım koşullar ve şartlar vardır. Spermlerin yumurtayla kavuşumundan mutlaka bir gebelik oluşur diyemeyiz. Çünkü gerek biyolojik olarak bazı faktörler gerekse de koşullar sebebiyle hamilelik süreci başlamayabilir. “Hamile kalmak çok istiyorum” “ hemen hamile kalmak için ne yapmam gerekir” diyenler hamilelik hesaplama sürecini mutlaka iyi bilmeleri gerekir.

 

Hamilelik Hesaplama Süreci Nedir?

Her kadın ayın belirli dönemlerinde yumurtalıklardan döllenmesi amacıyla bir yumurta bırakır. Bu yumurtlamaya kadın doğum uzmanları “ovulasyon” adını vermektedir. Her bayanın yumurtlaması adet döngüsüne bağlı olarak değişeceğinden hamilelik hesaplama süreci her bayanda farklıdır. Basit bir hesaplamayla ortaya çıkan sonuçlara göre bebek sahibi olmak için adım atan ebeveynler %90 oranında başarılı olabilmektedir. Peki, hamilelik hesaplama süreci nasıl hesaplanır?

Hamilelik hesaplaması adet döngüsü baz alınarak yapılır. 28 günde 1 olarak adet gören her bayan adet olduğu günü baz alarak adetten sonraki 14.gün yumurtlayabilir. Ancak 30 günde ya da 25 günde düzenli regl gören bayanlar için elbette bu rakamlar aşağı yukarı 2 ila 3 gün oynayabilmektedir. Bu nedenle, adet olduktan sonra 2.hafta hamilelik için en uygun hafta olarak kabul edilmektedir. Hamilelik hesaplama sürecinde yapılacak diğer yöntemler ise ovulasyon testleridir. Eczanelerde satılan bu yumurtalama günü tahmin etme testleri sizleri birçok açıdan değerlendirerek yumurtlayıp yumurtlamadığınızı belirleyebilir.

Hamilelik hesaplama sürecinde en net sonucu almak istiyorsanız elbette mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmelisiniz. Âdetinizin döngüsünü, gün sayısını ve vajina muayenenizi detaylı olarak inceleyen doktor size %99 olarak hangi gün yumurtlayacağınızı doğru olarak söyleyebilir.

En kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almanız ve sağlıklı bir şekilde büyütmeniz dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü