DOĞUM SONRASI KİLO VERMENİN YOLLARI

Doğum süresince bebeğinizle birlikte aldığınız kiloları doğum sonrasında vermek sizin için zorlu bir süreç demek mi? Doğum süresince 15 kilo ve üzerinde kilo mu aldınız? Doğumda veremediğiniz kilolar hala duruyor mu? O halde sizlere doğum sonrası kilo vermenin yollarını doğum yapan ve doğum kilolarını kolaylıkla veren annelerden öğrendiğimiz kadarıyla aktaralım.

Doğum Sonrası Kilo Verememenin Nedenleri

İlk olarak doğum sonrasında kilo verememenin nedenlerini açıklayarak sizleri bilgilendirmek ve daha sonra nasıl doğum kilolarınızı verebileceğinizi anlatmak istedik.

Bebeğinizi kucağınıza aldınız ve elbette çok mutlu günler yaşıyorsunuz. Eskiden 36-40 beden arasında giydiğiniz güzel elbiselerinizi giyemiyor hatta hiç görmediğiniz bir kilodasınız şu anda muhtemelen. Bir sürü diyet yaptınız ve hiçbirinde başarılı olamadınız artık “ben ne yapacağım bu kilolarla ” diyorsanız ilk olarak doğum sonrası kilo verememenizin nedenini tespit etmeli ve daha sonra bu kilo verememenizin nedenlerini ortadan kaldırmalısınız. Peki, doğum sonrası kilo verememenin olası nedenleri neler olabilir?

1.      Yeme Alışkanlıkları

Doğum süresince açılan iştahınız sebebiyle yeme alışkanlıklarınız da değişmiş olabilir. Eskiden yemediğiniz şeyleri yiyor ya da eskiden yediğiniz şeyleri artık yemiyor olabilirsiniz. Yeme alışkanlıklarınızın değişmesi sizin kilo almanıza sebep oluyor olabilir. Bu nedenle hamile kalmadan önceki yeme alışkanlıklarınızı hatırlayın ve şimdiki yeme alışkanlıklarınızla karşılaştırın.

2.      Düzensiz Yemek Saati

Organlarımız belirli bir sistem içerisinde çalışır ve düzeni bozulursa organların da görevlerini yerine getirmesi beklenemez. Düzensiz yemek yediğinizde boşaltım ve sindirim sisteminizin de düzeni şaşar ve uyku gibi sistemin yavaşladığı dönemlere yakın yenen yemekler kilo olarak döner. Bu nedenle doğum sonrası kilonuzu acilen vermek istiyorsanız düzensiz yemek saatinizi hemen ayarlamanız gerekiyor.

3.      Kalorili Yemeklere Sınırlandırma Getirin

Türk mutfağında çeşit çeşit lezzetleri bulmak mümkün. Yöresel olarak sıklıkla tüketilen yemeklerde genellikle kaloriler bir hayli fazla. Bu nedenle kalorili yemeklere haftada 1 olarak bir düzenleme getirmenizde fayda var.

4.      Porsiyon Küçültmek İşe Yarayabilir

Yemek tabaklarınızı değiştirmenizin zamanı geldi. Geniş yemek tabakları yerine küçük yemek tabaklarını tercih edin, böylece ne kadar yemeniz gerektiğinizi her seferinde ayarlamak zorunda kalmazsınız. Porsiyonları 2-3 haftada bir küçültme taktiğiyle midenizi de küçülterek doyuma hemen ulaşmanız ve kilo vermeye başlamanız mümkün olacaktır.

5.      Spor

Kendinizi yormayacak şekilde spor yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Bebek arabanıza bebeğinizi koyun ve bölgenizde küçük gezintilere çıkın. Onu parka götürün ve yürüyerek eve dönün. Her gün farklı rotayı kullanmayı ise ihmal etmeyin! Çünkü, beynimiz her gün gittiğiniz yeri kaydeder ve kilo yakımınız hep aynı düzeyde kalır. Bu nedenle, farklı rotaları belirleyin ve her gün 1 saat farklı noktalarda yürüyüş yapın.

6.      “Doğum sonrası kilolarımı veremiyorum” Bu Cümleyi Tekrar Etmeyi Durdurun!

Beynimiz çok kompleks bir yapı ve her dediğimiz beynimiz tarafından otomatik olarak kayıt ediliyor. Olumsuzluğu sürekli çağırmayın ve beynin bunu kodlamasına izin vermeyin. Her gün her yürüyüşe çıktığınızda “ben kendimi seviyorum, doğum sonrası kilolarımı da kolaylıkla verebilirim” mesajınızı kendinize verin.

7.      Şeker, Tansiyon Gibi Hastalıklarınız Varsa Uzmanlardan Destek Alın!

Belirli hastalıklar kilo vermenizi engelliyor olabilir. Doğum sonrası kilo verme diyeti olarak sunulan her diyete bu hastalıklarınız varsa itibar etmemenizi öneriyoruz. Sizin bünyenize göre hazırlanacak bir doğum sonrası kilo verme diyet listesini size ancak ve ancak uzman doktorlar verebilir.

8.      Doğum Sonrası Kilo Verenlerin Hikâyelerini Dinleyin!

Doğum yapmış ve daha sonra doğumda aldığı tüm kiloları sağlıklı bir şekilde vermiş kadınları dinlemek size iyi gelebilir. Unutmayın, “başkası yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü