En zararsız bebek şampuanı

En Zararsız Bebek Şampuanı | En İyi 8 Marka Önerisi

En Zararsız Bebek Şampuanı

İlk andan itibaren suya bayılan bir bebeğiniz varsa banyo seanslarınız bir keyfe dönüşür ve bu keyif anlarında ailenizin en yeni üyesinin saçlarını en zararsız bebek şampuanı ile yıkamak istersiniz.

 Bunun için de minik kızınız ya da oğlunuza zarar vermeyecek, doğal bebek şampuanını aramaya başlarsınız. Çünkü onun hassas cildi ve cildinin zarar görmemesi her şeyden önemli. Peki bebekler için en iyi şampuan hangisi?

En İyi Bebek Şampuanı 2021

Bu yazımızda annelerin merak ettiği bebek şampuan markalarını araştırdık. En iyi bebek şampuanları hangisi? En iyi bebek bakım ürünleri nelerdir? Annelerin organik bebek şampuanı tavsiyeleri hangileri? Tecrübeli annelerin en iyi bebek şampuanı yorumları neler? Bebeğiniz için bebek şampuan seti seçenekleri…

Hem Vücut Hem Saç Şampuanı

Bebek şampuanlarının sadece saç ve sadece vücut için kullanılacak çeşitleri olduğu gibi hem vücut hem de şampuanı olarak kullanılabilen çeşitleri de mevcuttur. İki farklı ürün kullanmak istemeyen pratik annelerin tercihi çoğunlukla saç ve vücutla beraber kullanılabilen ürünler olmaktadır.

En Zararsız Bebek Şampuanı
En zararsız bebek şampuanı

Egzama Şampuanı

Egzama şampuanı cilt problemi olan bebekler için tercih edilebilir. Maalesef egzama 7’den 70’e her yaş grubunda görülebilen bir cilt rahatsızlığıdır. Bebeklerin yanaklarında, dirsek ve dizlerinde, boyunlarında, kollarında ve bacaklarında; kaşıntı, kızarıklık, pullanma gibi belirtilerle kendini göstermeye başlayan bebek egzaması vücudun her yerine yayılabilir.

Konak olarak bilinen bebeğin kafa derisinde kepeklenmeye benzer oluşumlar da bebek egzaması kategorisinde sayılır. Henüz yeterli miktarda gelişmeyen bağışıklık sistemi sebebiyle bebek ve çocuklarda sık görülür. Egzama yağ tabakasına zarar veren kimyasallarla uzun süre temas edilmesi, cilt üzerindeki yağ tabakasının azalması gibi sebeplerle oluşabileceği gibi strese bağlı olarak da oluşabilir. 

Sabun, deterjan, yumuşatıcı ve parfüm gibi kimyasal maddeler, terleme, yünlü kıyafetler ve stres ile yumurta, buğday, tohumlar ve kabuklu yemişler, soya ve yer fıstığı ile üzüm, portakal, domates gibi asitli yiyecekler bebeklerde egzama oluşumunu tetikler.

Egzamalı vücutlar için en iyi bebek şampuanları, egzamayı tetiklemeyen şampuanlardır. Egzamayı tetikleyen bu etkenlere dikkat etmek ve kaliteli bir egzama şampuanı kullanmak egzamalı bebek ciltlerini rahatlatır. Bu dönemde; tahriş olmuş deriyi nazikçe temizleyen, içeriğindeki yağlarla cildi besleyen, koruyan ve en önemlisi de kimyasal herhangi bir madde barındırmayan en doğal bebek şampuanını seçmek gerekir.

yenidoğan bebek ürünleri en çok satanlar indirim

Bebek Şampuan Seti

Bebek şampuan tavsiyelerimizden biri de hem ekonomik hem de uzun ömürlü setler. Bebeğiniz için kullanacağınız şampuanı “daha uzun süre kullanalım, daha ekonomik olsun” diye bebek şampuan seti olarak da alabilirsiniz. Son dönemde özellikle zincir marketler ve bebek alışveriş mağazalarında yeni anne babalar için saç ve vücut şampuanı, bebek yağıpişik önleyici krem , banyo oyuncaklarıbanyo havlusu ve bornozlarbakım aksesuarları vb. bakım ürünlerini içeren bebek şampuan seti çeşitleri satışa sunuluyor… Benzer setler e-ticaret sitelerinde de karşınıza çıkacaktır.
Gelelim bebeğinizin saçlarının hem mis kokulu hem de yumuşacık olmasını sağlayacak zararsız bebek şampuanı ve en iyi çocuk şampuanı seçeneklerine…

 

Alternatifler

Bebeğiniz için kullanabileceğiniz onlarca bebek şampuanı markası var. Kimi hemen herkesin bildiği, kimi reklam müziği ile bile tanınan, kimi çok bilinmese de annelerin tavsiye üzerine kullandığı bu şampuanların hepsi aynı özellikleri mi taşıyor?  Hangi bebek şampuanı bebeğiniz için en zararsızdır, daha uygundur? Organik bebek şampuanı var mıdır?Organik bebek şampuanı tavsiyeleri nelerdir? Hatta organik bebek şampuanı var mıdır?

Bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık ve piyasadaki bebek şampuanlarının özelliklerini, avantajlarını, dezavantajlarını ve en iyi bebek şampuanı yorumlarını sizler için inceledik.

 

En zararsız bebek şampuanı5

Bebek Şampuan Markaları

Piyasada çok sayıda bebek şampuanı markası var. En iyi bebek şampuanları olarak bilinen başlıca markalar;

Uzayıp giden bu listede yer alan şampuanlar en kaliteli bebek şampuanı ve en zararsız bebek şampuanı gibi özelliklerle öne çıkıyor.

Jack N’Jill Bebek Şampuanı

Jack N’Jill, saç ve vücut için birlikte kullanılabilen bebek şampuanı markalarından. . Yenidoğan için Simplicity Bunny kullanılıyor. Çocuklar için ise Serenity ve Sweetness en iyi çocuk şampuanı seçenekleri arasında yer alıyor. 3 farklı çeşidi bulunan Jack N’Jill bebek şampuanlarının özellikleri şöyle;

 

En zararsız bebek şampuanı

 

Jack N’Jill Doğal Saç ve Vücut Şampuanı Serenity 

Hipoalerjenik özelliğiyle öne çıkan Jack N’Jill Doğal Saç ve Vücut Şampuanı Serenity hassas cilt tipleri için uygundur. Lavanta yağı özü, clary sage yağı ve papatya yağı ile sakin ve yatıştırıcı aromaterapi karışımına sahip olan şampuanın içinde bulunan beyaz cypress yağının; yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etkisi de var. Antiseptik özellik içeren şampuanın içinde bulunan lavanta yağının da rahatlatıcı, antiseptik ve aromatik özelliği bulunuyor.
Bütün Jack N’Jill banyo serisi Kiona ve Şili yerli ağacından türetilen soap bark içeriyor. Kiona, kuru cildi; kalsiyum, demir ve fosfor gibi minerallerle korumaya yardımcı olur. B12 vitamini ve doğal amino asitler içerir. Saçların korunmasına ve uzamasına yardımcı olur. Şili yerli ağacı soap bark ise doğal sabun ve temizleyici olarak kullanılır. Sls’ye karşı doğal alternatif köpükleştiricidir. Paraben, sülfat, palmiye yağı, sentetik korucu ve renklendirici içermeyen şampuan, BPA içermeyen şişede sunulmuş. Diğer taraftan Jack N’Jill şampuanlarının hiçbiri hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Bu nedenle de hayvan sever bir marka olarak ön plana çıkıyor.

Jack N’Jill Şampuan


Bütün Jack N’Jill banyo serisi Kiona ve Şili yerli ağacından türetilen soap bark içeriyor. Kiona, kuru cildi; kalsiyum, demir ve fosfor gibi minerallerle korumaya yardımcı olur. B12 vitamini ve doğal amino asitler içerir. Saçların korunmasına ve uzamasına yardımcı olur. Şili yerli ağacı soap bark ise doğal sabun ve temizleyici olarak kullanılır. Sls’ye karşı doğal alternatif köpükleştiricidir. Paraben, sülfat, palmiye yağı, sentetik korucu ve renklendirici içermeyen şampuan, BPA içermeyen şişede sunulmuş. Diğer taraftan Jack N’Jill şampuanlarının hiçbiri hayvanlar üzerinde test edilmemesiyle de hayvan sever bir marka olarak ön plana çıkıyor.

En zararsız bebek şampuanı5

Kinoa ve Şili Yerli Ağacı

Bütün Jack N’Jill banyo serisi Kinoa ve Şili yerli ağacından türetilen soap bark içeriyor. Kiona, kuru cildi; kalsiyum, demir ve fosfor gibi minerallerle korumaya yardımcı olur. B12 vitamini ve doğal amino asitler içerir. Saçların korunmasına ve uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda Şili yerli ağacı soap bark ise doğal sabun ve temizleyici olarak kullanılır. Sls’ye karşı doğal alternatif köpükleştiricidir. Paraben, sülfat, palmiye yağı, sentetik korucu ve renklendirici içermeyen şampuan, BPA içermeyen şişede sunulmuş. Hatta Diğer taraftan Jack N’Jill şampuanlarının hiçbiri hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Bu nedenle de hayvan sever bir marka olarak ön plana çıkıyor.
Diğer iki Jack N’Jill şampuan da benzer özellikleri ile bebeğinizin hassas cildini koruma görevini üstleniyor.

 Jack N’Jill ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

En zararsız bebek sampuanı Trukid

TruKid Şampuan

Trukid şampuan hem saç şampuanı, hem vücut şampuanı hem de saç kremi alternatifleri ile öne çıkıyor. Organik bebek şampuanı tavsiyesi arayan anneler ürüne göz atabilirler.


Trukid Trubaby Bubbly Hair & Body Wash – Organik Saç ve Vücut Şampuanı
Dermatolojik olarak test edilen Trukid Trubaby Bubbly Hair & Body Wash – Organik Saç ve Vücut Şampuanı, hafif turunçgil kokusu ve içerdiği organik hindistan cevizi, turunçgil, aloe vera, tatlı portakal, palmiye ağacı aromalarıyla rahatlatıcı ve temizleyici özelliğe sahip. Aloe Vera ve Pro-vitamin B5 içeren Trubaby Hair & Body Wash, narin temizleyici özelliği sayesinde çocuğunuzun cildini kurutmaz ve herhangi bir zarar vermez, ciltteki yağları güvenli bir şekilde temizler.

TruKid Şampuan Özellikleri

TruKid Trubaby Eczema Wash-Egzama ve Hassas Cilt Şampuanı
Steroid ve parfüm içermeyen doğal formülü ile hipoalerjenik olan Trukid Trubaby Eczama Wash- Egzama ve Hassas Cilt Şampuanı hassas ciltlerde kullanıma uygunluğu ile annelerin tercihi oluyor.
TruKid Easy Eczema Wash – Hassas Cilt Yüz ve Vücut Şampuanı:
Amerika menşeli TruKid Easy Eczema Wash – Hassas Cilt Yüz ve Vücut Şampuanı aloe vera, nergis, papatya ve hodan yağı içeren yapısı ile çoğu cilt tipleri ve tüm aile için ideal olmasıyla ön plana çıkıyor.
TruKid Easy Eczema Soothing, egzamalı hassas tahriş olmuş cildi nazikçe temizliyor. Kırmızı, kaşıntılı tahriş olmuş bölgeyi temizlerken, içeriğindeki aloe vera, calendula, papatya ve borage oil sayesinde de nemlendiriyor.
Kurutmadan nemlendirerek temizleyen TruKid egzama şampuanı, hassaslaşmış cildi rahatlatırken cilt bariyerini de destekliyor.
Tamamen doğal, gluten, phthalate ve paraben içermeyen TruKid egzama şampuanı BPA içermeyen ambalajı ile de doğa dostu bebek şampuanı olarak karşımıza çıkıyor. 

TruKid ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

Trukid Şampuan
En zararsız bebek sampuanı mambino

MAMBİNO Bebek Şampuanı


En iyi bebek şampuanları listemizde bir diğer marka da Mambino.

Mambino bebek şampuanı da iki farklı çeşidi ile öne çıkıyor. Yeşil çay ve lavanta içeren Mambino Organics Sooth Me Bebek & Çocuk Şampuanı ile portakal ve calendula içeren Mambino Organics Happy Time Bebek & Çocuk Şampuanı pişik ve isilik problemi olan bebeklerin hassas ciltleri için özel olarak formüle edilmiştir.
Nem uzaklaştırıcı doğal bir bariyer oluşturarak bebeğinizi kuru tutarak rahatlığını sağlıyor. Çinko oksit gibi çalışarak kolloidal yulaf unu ile üçlü koruma sağlayan Mambino bebek şampuanı ciltte kalıntı da bırakmıyor.
Nem uzaklaştırıcı doğal bir bariyer oluşturarak bebeğinizi kuru tutarak rahatlığını sağlıyor. Çinko oksit gibi çalışarak kolloidal yulaf unu ile üçlü koruma sağlayan Mambino bebek şampuanı ciltte kalıntı da bırakmıyor.
Nem uzaklaştırıcı doğal bir bariyer oluşturarak bebeğinizi kuru tutarak rahatlığını sağlıyor. Çinko oksit gibi çalışarak kolloidal yulaf unu ile üçlü koruma sağlayan Mambino bebek şampuanı ciltte kalıntı da bırakmıyor.

 Mambino ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

Mambino Organics Şampuan

ALTERNATİF BEBEK ŞAMPUANI ÖNERİLERİ

Yukarıda bahsettiğimiz bebek şampuan markaları dışında sadece eczanelerde satılan Mustela bebek şampuanı, zincir marketler ve online satış sitelerinden ulaşabileceğiniz Bioderma, Sebamed, ve Chicco da kendine has özellikleri ile bebeğinizin hassas cildini koruyup misler gibi kokmasını sağlayan bebek şampuan tavsiyeleri listesinde yer alıyor.

En zararsız bebek sampuanı mustela

MUSTELA Bebek Şampuanı Ve Özellikleri

Mustela bebek şampuanının yenidoğan konak önleyici çeşidi bebek konaklarının önüne göçmeye çalışan annelere yardımcı olurken, Mustela’nın yumuşak bitkisel lavanta bazı sayesinde, saçlar yumuşak olarak temizlenir, saçlı derinin hassas dengesi korunur. En iyi bebek sampuani listesinde yer alan Mustela, yumuşak formülü ile göz yakmaz. “Dermo Cleansing” seçeneğinde de sabun içermeyen formülü bebeği korur, kireçli sudan oluşup kuruluğu önlemeye yardımcı olur, cildi rahatlatır ve nemlendirir.

BÜBCHEN Bebek Şampuanı

Almanya menşeili Bübchen bebek şampuanı da hemen hemen aynı özelliklere sahip olması ile öne çıkıyor. Saç ve vücut için besleyici yağ içerikli Bübchen bebek yıkama jeli markanın bir başka bebek şampuanı çeşidi…

 

En İyi Bebek Şampuanı

Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda çevreniz sürekli size önerilerde bulunan kişilerle dolacaktır. Bu kişiler size en zararsız bebek şampuanı tavsiyeleri vermekten de geri durmayacaktır. Bu noktada sizin yapmanız gereken çoğu zaman bebek şampuanı önerilerine kulak tıkayıp deneme yanılma yöntemiyle kendi doğrularınızı bulmak olacaktır.

En zararsız bebek şampuanı

Bu durum en zararsız bebek şampuanı konusu için de geçerli. Bebeğinize iyi gelecek, onun hassas cildini koruyup, zarar vermeyecek en iyi bebek şampuanını, değişik seçenekleri inceleyip, kullandıktan sonra siz belirleyeceksiniz. Bebeğinizin saç ve cilt tipine göre seçeceğiniz şampuan sizin için en iyi ve en zararsız bebek şampuanı olacaktır.


Bebeğini kucağına aldığı andan itibaren onun için en iyisini isteyen ve minik bebeğini düşünen ebeveynler olarak organik bebek şampuanı tavsiyesi arayışınıza küçük bir katkı sunmak istedik. Dediğimiz gibi bebeğiniz için en iyisini doğal olarak siz bilirsiniz. Bebek şampuanı kullananların, deneyimli anne babaların, hatta doktorunuzun bebek şampuan önerileri, en iyi bebek şampuanı yorumları bir tarafa sizin ve bebeğinizin tercihleri her şeyden önce gelecektir.

***Yazının tüm hakları Buyurken.com Blog Ekibine aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü