ÇOCUĞUNUZ FAYDALI ŞEYLERE KARŞIYSA SİZE ÖNERİLERİMİZ VAR !

Çocuğunuz Faydalı Şeylere Karşıysa Size Önerilerimiz Var!

Ebeveynler çocukları için her şeyin en iyisini istemekte ve gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapmaktadır. Doğdukları andan itibaren emzirme dönemiyle başlayan bu süreç ilerleyen zamanlarda zihinsel gelişimi destekleyen oyuncaklarla devam edecektir. Tabi zihinsel gelişim oldukça önemli bir konuyken fiziksel gelişim açısından beslenme özellikle bebeklik ve çocukluk dönemi için ekstra özen gerektirmektedir. İlk besin olan anne sütü ile başlayan beslenme süreci ilk bir buçuk yaşına kadar annenin çocuğu için belirlediği sağlıklı besinler çerçevesinde devam etmektedir. Ama sonraları çocuklar izledikleri çizgi filmlerden ve parkta oynayan çocuklardan gördükleri abur cuburları yemek isteyecek olup sağlıksız gıdaları merak etmeye başlayacaktır. Bu süreçte de içerisinde birçok kimyasal bulunan şekerler, jelibonlar, meyveli yoğurtlar yemeye eğilim göstereceklerdir. Ancak siz ebeveyn olarak bu isteği ortadan kaldıracak alternatif atıştırmalıklar geliştirebilir ve çocuğunuzu faydalı beslenmeye alıştırabilirsiniz.

Hazır Yoğurtlar Yerine Kendi Mutfağınızda Sağlıklı Lezzetler Yaratın

İlk olarak her çocuğu çok sevdiği meyveli yoğurtları hazır almayarak faydalı beslenmeye ilk adımı atabilirsiniz. Evde tamamen kendi üretiminiz olan sağlıklı bir yoğurt mayalayın ve içerisine çocuğunuz hangi meyveyi seviyorsa ya onu küçük küçük doğrayın yada biraz reçel karıştırın. Böylelikle hiçbir yan madde bulunmayan meyveli yoğurt, çocuğunuz sağlıklı bedenine katlı sağlamak için hazır olacaktır.

Sabah Kahvaltıları Eziyet Haline Gelmesini İstemiyorsanız Sofranıza Neşe Katın

Bazı çocuklar kahvaltı etmeyi sevmez ve bunun yerine cips, çikolata yada diğer atıştırmalıklarla sağlıksız şekilde midelerini doldurmak isterler. Bunun sebebi de tadının hoş gelmesinin yanı sıra farklı paketler ve renkli dış görünüm olmaktadır. Sizler bu etkiyi sağlıksız paketlerden sağlıklı kahvaltı sofralarına çevirmek istiyorsanız çocuğunuza özel olarak kusursuz bir kahvaltı tabağı hazırlayabilirsiniz. Yumurtanın gülen yüzünü ve zeytinden oluşan iki adet gözünü, salatalıktan olmak kulaklarını gören çocuğunuz kahvaltı etmeyi sevecek ve sofranız neşelenecektir.

Sütü Sevmeyen Çocuklar Meyve Takviyesi İle Mükemmel Besin Kaynağını Neşeli Şekilde Tüketecekler

Bazı çocuklar emzirme dönemi geçtikten sonra sütü sevmemeye, kokusundan hoşnut olmamaya başlar. Onları sütten uzaklaştırmadan leziz bir şekilde sevdirmek içinse sütün içerisinde 1 yemek kaşığı bal ve ilaveten mevsim meyveleri ekleyebilirsiniz. Bu şekilde leziz bir hale gelecek olan sütü çocuklarınız oldukça sevecektir ancak besin değerleri sebebiyle 1 bardaktan fazla vermemeniz tavsiye edilmektedir.

Okuldan Gelince Hazır Gıdalara Değil Doğal Atıştırmalıklara Yöneltmenin Binbir Yolu Var!

Çocuklarınız okuldan geldiği zaman oldukça acıkmış olacakları için çevrede gördükleri atıştırmalıklara yönelmek isteyeceklerdir. Bu durumu ortadan kaldırmak içinse çocuğunuz okuldan gelmeden evvel küçük küçük peynir topları hazırlayıp kürdanlara takabilir yâda zeytin ezmeli kanepeler hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında haşlanmış sebzeleri soslayarak servis edebilir ve çeşitli şekillerle tabakları keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Saydığımız şekillerde beslenme düzeni benimseyip çocuğunuza aşıladığınız zaman faydalı şeylere karşı olan çocuğunuzun ne kadar iştahla mutfağa girdiğini göreceksiniz. Çünkü oyun ve eğlence yaşında oldukları için yemeklerde de aradıkları oyunu bulduklarında yemek masası sıkıcı değil çok keyifli hale gelmiş olacaktır. Bu şekilde benimsetilen bir davranış biçimine paralel olarak sizler de çocuğunuza örnek olacak şekilde sağlıklı gıdalarla beslenmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü