BEBEK BAKIMIYLA İLGİLİ DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR NELER?

Bebek Bakımıyla İlgili Doğru Bildiğimiz yanlışlar Neler?

Ebeveynler bebeklerini kucaklarına aldıkları andan sonra oldukça titiz davranmakta ve yavrularının üzerine titremektedir. Tabi bu büyütme aşamasında anneler yakından ilgilenip bebeklerinin her isteği ve olması gerekenleri yerine getirirken çevreden de oldukça yardım içeren tavsiyeler alacaklardır. Genelde aile büyükleri veya çocuk sahibi olan yakın arkadaşlar bebeğin sağlıklı büyümesi için bilgi havuzunu seri bir şekilde doldurur ancak bazen çok bilgi bulunması sebebiyle bazı doğru bilinen yanlışlar da anne ve bebek için oldukça yanlış uygulama yöntemlerini içerisinde barındırabilir. Bu sebeple sağlıklı bir büyütme dönemi yaşamanız adına doğru bilinen yanlışları maddeler halinde sıraladık! Gelin beraber göz atalım ve doğrusunu öğrenerek minicik elleri büyütmeye devam edin..

İlk Emzirmede Süt Gelmedi Bebeğim Aç Kalacak Demeyin

Genelde yanlış düşünülen konuların başında gelen emzirme, doğumdan hemen sonra bebek refleks olarak hemen emmek isteyecek için anında süt gelmemesi gayet doğaldır. İlk günlerde hızlanan bir ivmeyle artacak olan süt miktarı için ilk anda az gelen süte asla aldanmamalı ve üzülmemelisiniz.

Sürekli Emzirmek Her Açıdan Yararlı Değildir

Yeni doğmuş bir bebek ilk günlerde 2 saatlik aralar verilerek emzirilmelidir. İlk haftalarda bu şekilde sık emzirmek sarılığın çabucak geçmesini sağlayacaktır ancak sonraları bu sıklık azaltılmalıdır çünkü böyle bir periyotla emzirirseniz göğüslerinizde süt kalmayacaktır. Bu durumda göğüs uçlarınızın yara olmasına ve ilerleyen günlerde bebeğinize yeterli sütü sağlayamamanıza sebep olabilir.

Evdeki Kedi Ve Köpekler Bebeğiniz İçin Asla Sorun Teşkil Etmez

Bebekler yaşam alanlarına uygun olarak antikor geliştirdikleri için çok kolay bağışıklık kazanmaktadırlar. Yaşam alanını değiştirip çevresinde hayvanların olduğu bir ortamda yetişirse bebek kendince steril bir ortamda büyüyecektir.

Bebek Uyurken Sallanmamalıdır

Bebeğin uyuması için genelde eski bir yöntem olan ayakta sallama işlemi oldukça sık tekrarlanır ve evet işe de yarar. Ancak bu şekilde hızlı sallamak yerine çok yavaş hareketlerle anne karnındaki sallanma eşiğine uymanız onları çok daha fazla rahatlatacaktır.

Sürekli Karanlık Ve Sessiz Bir Ortamda Uyutmanıza Hiç Gerek Yok!

Anneler gündüz gece fark etmeden çocukları sürekli oldukça sessizlik ve karanlıkta uyutmak ister ancak karnı toksa, gazı yoksa her ortamda uyutmanız mümkündür. Özellikle gündüz gün ışığı alarak uyumalıdır gece de odada mutlaka küçük bir gece lambası yanmalıdır. Ve odası uyumadan önce bir müddet havalandırılmalıdır.

Eldiven Takarken Çocuğunuzu Boğmamalısınız

Bebeklerin değişen ortama göre ayak uydurabileceklerini belirtmiştik. Ortalama 22 derece çocuklarınız için oldukça uygun bir ısıdır ancak eller ve ayaklarda periferik kan sistemi daha sonra gelişeceği için normalden biraz daha soğuk olabilir. Eldiven takılabilir fakat bunu çocuğunuzu boğacak şekilde yapmamalı, arada bir eldiven takarak sıkılmamasını sağlamalısınız.

Kakasının Rengi Hasta Olduğu Anlamına Gelmez

Yeni doğan bir bebeğin altını alırken her seferinde kakasını yaptığını görüyorsanız bu sağlıklı bir şekilde beslenip büyüdüğü anlamına gelmektedir. Kaka yapma miktarı gün içinde 8-9 kez bile olabilir ve bu hiçte sağlıksız bir durum değildir. Çünkü kaka yapmıyorsa beslenme sorunu yaşadığı anlamına gelir ve bağırsaklar kontrol ettirilmelidir. Yeşil kaka ise bebeğin sağlıklı süt emdiğini gösterir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü