DONDURMA VE ÇOCUĞUNUZ ARASINDA KALMAMAK İÇİN TAVSİYELER

Dondurma Ve Çocuğunuz Arasında kalmamak İçin Tavsiyeler

Havalar ısınmaya başlayıp yeşil yapraklar huzurlu bir şekilde hayatımızda yer edinirken herkesin içi kıpır kıpır olur ve baharın yenilikleriyle kendimizi tazelenmiş hissederiz. Durum yetişkinler için böyle olup kendimizi hafta sonu şehre yakın ormanlık alanlarda dinlenmeye atarken çocuklar ise bambaşka bir durumun heyecanı içinde olmaktadırlar ve o durumun ismi de dondurma! Kışında istenilen ama havalar soğuk ve hasta olursun şeklindeki engellerle mutluluğun sütlü haline ulaşamayan sevimli minikler yaz gelince engelleri tamamen kaldırıp parkta sallanırken ellerindeki dondurmanın keyfini çıkarmak isterler. Çileklisi, kavunlusu, portakallısı, çikolatalı ve vanilyalısı derken külah üzerindeki toplar güneşin sıcaklık ivmesiyle beraber artacağı için aileler çocukları için bazı zamanlarda endişe duymaktadırlar. Bizde sizin endişelerinize kulak vererek dondurmayla ilgili güzel ve tatlı bir yolculuğa çıkıp yavrularınız için faydalarını araştırdık. İkisi arasında kalmanız durumunda sağlıklı şekilde orta yolu bulmanız için çocuklarınız lezzeti sağlıklı dondurmalarda sizde çareyi yazımızın devamında bulacaksınız!

Dondurma Zararlı Mı Yoksa Yararlı Mıdır?

Bu sorunun cevabı dondurma ve çocuklar arasında köprü görevi gören ailelere bağlı olmaktadır. Nasıl ki her şeyin azı karar çoğu zarar ise dondurma tüketiminde belirleyeceğiniz aralıklarda yararlı veya zararlı olarak size geri dönecektir. Bu durumu nasıl direkt olarak yararlı hale çeviririm diyorsanız da bilindik yerlerden ve fabrikasyon olmayan dondurmalardan çocuğunuzun yemesini sağlayarak yararlı bir hale getirebilirsiniz. Herkesin damağında tadı kalan ev yapımı limonlu dondurmaları veya damla sakızlıları bulmanın kolay olmadığı bir gerçek ancak evde kendi imkanlarınızla da çeşitli tatta dondurmalar yapabilirsiniz. Hatta nasıl yapacağım diye düşünüyorsanız yoğurt ve meyve karışımı dondurulduğunda harika dondurma topları olarak karşınıza çıkabilir. Hem bu sayede dondurmanın yararlı etkilerinden çocuğunuzu mahrum bırakmamış olursunuz.

Dondurmanın Çocuklar Üzerindeki Yararları Nelerdir?

Öncelikle aileler şunu bilmelidir ki dondurma çocuklar için alınması gereken temel gıdalardan biri değildir fakat içeriğinde bulunan salep, süt, bitkisel yağ, kakao ve çikolata, şeker ile besin değeri yüksek gıdalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunların yanı sıra sodyum, fosfor, potasyum ve çok iyi bir magnezyum kaynağıdır. E, D, C, B ve A vitaminince zengin olan dondurma küçük kuplar ve külahtaki mükemmel görüntüsünün yanında oldukça sağlıklı bir profilde çizmektedir.

Besin değeri bu kadar yüksek, çeşitli vitaminler tarafından zengin olan dondurma doğru yer ve zamanda çocuklarınızla buluştuğu zaman oldukça faydalı bir hale gelecektir. Yemeklerden sonra gün içerisinde 1 kez 1 yâda 2 top şeklinde verilecek dondurma çocuğunuzun ihtiyacı olan karbonhidrat, protein ve yağları almasını sağlayacaktır. Ayrıca kemik gelişimi için kalsiyumca da zengin olduğu unutulmamalıdır.

Saydığımız tüm etkilerde dondurmanın sağlıklı ve hijyenik şekilde üretildiği zaman çocuklarınızın gelişimine ne kadar faydalı olduğuna değindik. Ancak tüm bunların yanında özellikle yaz ayların dondurma çocuklarınıza serinlik verecek ve mutluluk hormonu salgılamalarına sebep olacaktır. Böylelikle de aile için huzur ve güler yüz artacak keyifli yaz akşamlarında en tatlı toplanmalar dondurma tabakları etrafında gerçekleşecektir. Çocuğum hastalanır mı diye endişelenen ailelere ise eğer kontrollü bir şekilde porsiyonlara bölünürse sağlığı tehdit eden bir durum ortaya çıkmamaktadır diyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü