En Değerli Besin Madeni: Anne Sütü

Hamilelik sürecinden itibaren hormonlar çalışarak bebeğin doğumuna yakın süt üretimine başlarlar. Müthiş bir düzen içerisinde gelişen ve ilerleyen gebelik sürecinde süt üretiminden sorumlu olan prolaktin hormonu sürekli yükselir. Yediğiniz besinlerle birlikte kalite bir şekilde üretilen süt doğum sonrasında bebeğiniz sarılık gibi birçok hastalıktan da korur. Bir mucize olarak annede üretilen süt bebeklerin yaşaması için temel besin kaynağıdır. Bu nedenle süt üretimini yapacak besinlerin anne tarafından yenmesi çok önemlidir.

Anne sütünün önemini sayfalarca anlatsak elbette bitiremeyiz. Kalsiyum gibi değerli besinleri bünyesinde barındıran anne sütü ile ilgili birçok anne adayı zaman zaman endişelenmektedir.

·         “Sütüm az geliyor” tarzında bir cümleyi %90 oranla tüm annelerden duyabilirsiniz. Çünkü bebeğini besleyebildiğine gerçekten emin olmak isteyen anneler sütünün az gelmesinden yakınır. Ancak, doğum sonrasında hemen sütün gelmesi zaten normal bir sürece bağlıdır. Önce bebeğinizi düzenli emmesi için teşvik etmelisiniz. Düzenli emme sonucu süt kanallarınız dolacak ve sütünüz bebeğinize yeteri kadar ulaşacaktır. Ancak, 1 hafta gibi bir süredir uğraşıyor ve sütünüz az geliyorsa bunun anlamanızın tek yolu yine bebeğinizdir. Bebeğiniz hiç susmuyor ve sürekli ağlıyorsa evet sebeplerinden biri sütünüz yeteri kadar gelmemesi olabilir. Sütün çok gelmesi için az sonra sizlere tarif vereceğiz, endişelenmeyin!

·         “Sütümü veriyorum ancak göğüslerim çok ağrıyor” cümlesi de sütünüzün bebeğinizi doyurduğunu ve arttığını gösterir. Süt kanallarınızda kalan sütler göğüste hassasiyet ve ağrı yapabilir. Ya da süt kanallarınızda veya meme başınızda iltihap olmuş olabilir. Bir bezi ısıtarak göğüslerinize devamlı koyun ve fazla sütü mutlaka bir biberona ya da kaba sağın.

·         “Anne sütü alerji yapıyor olabilir mi” sorusu da sıkça uzmanlara yöneltilen sorulardan. Anne sütünün alerji yapma ihtimali neredeyse yok denecek kadar az olsa da bu durum görülebilmektedir. Uzmanların araştırmalarına göre anne sütünün alerjik olduğu değil annenin yediği besinler sütle tepkime yaptığında alerjik etki yaratması söz konusudur. Bebeğe alerjik etki verebilecek ürünlerin tespitini yaptıktan ve bu besinleri tüketmedikten sonra bu sorun kısa sürede çözülebilmektedir.

Anne Sütünü Ne Arttırır?

Demir minerali anne sütün artmasını sağlarken aynı zamanda kalitesini de yükseltir. Bu nedenle demir mineralinin çokça bulunduğu ürünleri tüketmeniz halinde süt kanallarınız kaliteli sütle dolacaktır. Sütü az gelen veya bebeği doymayan anneler anne sütünü arttıran şeyleri araştırma eğilimine girerler. İşte sizlere Buyurken.com‘dan kesinliği kanıtlanmış ve denenmiş anne sütünü arttırmaya yarayan öneriler listesi!

1.      Su İçin!

Su bilindiği üzere sütün temel yapıtaşlarındandır. Eğer ki günde ihtiyacınız olan su tüketimini yapmazsanız sütünüzün artmasını beklemeniz doğru olmaz.

2.      Kurubaklagil Tüketin!

Bebeğinizin aşırı bir gaz problemi yoksa kurubaklagil tüketimine mutlaka önem verin. Haşlanarak ve suyu süzülerek pişireceğiniz kurubaklagiller inanılmaz süt yapıcı demir minerallerini bünyesinde bulunduruyor.

3.      Kimyon!

Kimyon da süt arttıran besinlerden birisidir. Bol bol kimyon tüketerek süt üretiminizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda bir cezveye yarım su bardağı ve bir kaşık kimyon dökerek kaynatıp çocuğunuza verdiğinizde gaz probleminin kalmadığını göreceksiniz.

4.      Yer Elması Mucizesi

Araştırmalara dahi konu olan yer elması anne sütünü arttıran ve kalitesini de yükselten bir besindir. Taze olarak pişireceğiniz yer elmasıyla sütünüz dolup taşacak!

5.      Kuru Meyveleri Bol Bol Yiyin!

Doğum sonrasında iştahınızı yönetmenizi sağlayacak kuru meyveler demir ve kalsiyum gibi önemli besin minerallerine sahiptir. Demirin süt yapma özelliğini de varsayarsak kuru meyve tüketimini düzenli olarak haftada 2-3 kez mutlaka yapmaya özen gösterin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü