BEBEK ODASI HAZIRLAMA REHBERİ

Bebek Odası Hazırlama Rehberi

Bebeğinizi kucağınıza almaya az bir zaman kala sizi bebek odasını hazırlama telaşı bürümüş olabilir. Bebek odasını nasıl hazırlayacağınız konusunda kafa karışıklığı yaşamanız da elbette olası bir durum. Hangi rengi seçeceğiniz, hangi detaylara yer vereceğiniz ve hangi mobilyaları seçeceğiniz daha belli değilse size BabyBanana olarak bebek odası hazırlama rehberimizi takdim ediyoruz.

Bebeğe Hazırlık Sürecindeki Karasızlığa Son! İşte Bebek Odası Hazırlama Rehberimiz!

Bebek Odası Hazırlamak İçin Püf Noktaları Bilmekte Fayda Var!

Cinsiyetini Öğrenmek

Hamileliğinizi öğrendiğiniz andan itibaren bebeğinizle ilgili hayaller kuruyorsunuz. Bebeğinizle kavuşmanız için günler geçerken bebek odasını bir an önce yapmaya hevesleniyor olabilirsiniz. Ancak bebeğiniz için büyük bir keyifle kendi ellerinizle hazırlayacağınız bebek odası için zamanlamanız çok önemli. Cinsiyetini belirlemeden bebek odası hazırlamasına girmemenizi önemle tavsiye ediyoruz. Çünkü cinsiyeti belli olmadan yapacağınız her alışveriş sizi daha sonra “keşke almasaydık” cümlelerine esir edebilir. Bu nedenle ilk olarak cinsiyetin belirlenmesini beklemelisiniz.

Bütçe Belirleme

Bebek odası hazırlamaya ne zaman başlanmalı sorusuna bütçenizi belirlediğinizde diye yanıt versek yanlış olmaz. Zira, belirli bir bütçe ayırmadığınızda bebek odası hazırlarken eksik kalan detaylar olacaktır. Bu nedenle ilk olarak bütçenizi net olarak belirlemeli ve bütçenizi maksimum ürün alacak şekilde kullanmalısınız.

Bütçenizi belirlediğinizde de elbette dikkat etmeniz gerekenler var. Kalitesiz ürünlere para vermeyi istemiyorsanız bebek odası takımları araştırmalarınızı önce detaylı bir şekilde yapıp daha sonra karar kıldıklarınızı almanızı tavsiye ederiz. Bebek odası duvar kağıdı, perdesi ve halısı gibi çeşitli ihtiyaçlarınız için de mağazaları gezebilir ya da online olarak e-ticaret sitelerinden bakabilirsiniz.

Renk Seçimi

Renk seçimi her alanda önemlidir. Çünkü renkler bizim psikolojimizi anlık olarak etkileyebildiği gibi genel olarak ruh durumumuza da uzun vadede etki eder. Yapılan araştırmalar sonucunda karanlık renkleri seçen kişiler melankolik yapıda oldukları ve hayata bakış açıları farklı olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle bebeklerinizin psikolojisi için mutlaka açık renkleri tercih etmelisiniz. Eviniz çok güneş alıyorsa koyu renkler yerine koyu renk perdeleri seçerek istediğiniz zaman odayı aydınlatabilir istediğiniz zaman ışığı kesebilirsiniz.

Cinsiyete göre renk seçimi de önemli. Sarı, turkuaz ve turuncu gibi renkler her iki cinsiyet için uyumlu olsa da genel olarak cinsiyete göre renk seçmede dikkatli olmalısınız. Kırmızı ve bordo gibi koyu renkleri tercih etmemeye her iki cinsiyet içinde özen gösterin.

Peki, Yeni Doğan Bebek Odası Hazırlama Nasıl Yapılır?

Yeni doğan için bebek odası hazırlayacaksanız elbette alacağınız bir takım ürünler olacaktır. Örneğin, çekmeceli bir komidin mutlaka almalısınız. Bebek bezlerini, bebek çoraplarını koyabileceğiniz bu komidin duvara monte edilmiş şekilde olması gerekir.  Yeni doğan bebeğiniz genellikle yanınızda olacağı için seçeceğiniz yatak taşınabilir olmalıdır. Hafif ancak dayanıklı bebek beşiğini bebeğinizin büyümesini de düşünerek biraz geniş boyutlarda almalısınız. 1 yaş sonrasında kendi odasında yatıracağınız bebeğiniz için seçeceğiniz bebek beşiği son derece dayanıklı ve sağlığı tehdit edecek aparatları içermemelidir. Açık renkte tercih edeceğiniz duvarlara belki güzel bir gece lambası eşlik edebilir ya da tavana yapıştırılan duvar süslemelerini deneyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü