OYUN ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK ÖNERİSİ: BEZ BEBEKLER

Oyun Çağındaki Çocuklar İçin Oyuncak Önerisi:  Bez Bebekler

Geçmişten günümüze kadar hala oynamaya devam ettiğimiz bez bebekler günümüzde de moda. Kimyasallarla dolu ve ne olduğunu bilmediğimiz boyalarla kaplı olan oyuncaklardan son derece çocuklarımızı uzak tutmak istediğimizi varsayarsak bez bebekler onların oynaması için biçilmiş oyuncaklar olacaktır. Her yerde bulabileceğimiz bu bez bebekleri dilersek kendimiz de yapabiliriz. Örgü, elyaf ve boncuklarla kısa sürede bir bez bebek yapabilir hatta yapım sürecini bebeğimizle birlikte aktivite olarak değerlendirebiliriz.

Bez Bebeklerin Çocuğunuz İçin Faydaları

Bez bebekler sağlığa uygun oyuncaklar arasında sayılabileceğinden ilk olarak çocuğunuza hem sağlık açısından hem de güvenlik açısından faydalıdır diyebiliriz. Bezden yapılan ya da çeşitli keçe gibi kumaşlardan yapılan bez bebeklerin yıkanabilir olması da artı bir özellik. Çok para verilmiş tozlanan ve kirlenen oyuncakları kullanmak yerine bebeklerimize bez bebek alarak hem maddi anlamda tasarruf etmiş olup hem de çocuğumuzun sağlığını koruma konusunda önemli bir adım atmış olacağız.  

Estetik: Bez bebekler diğer oyuncaklardan farklı olacağı için bebeğinizin hemen dikkatini kolayca çekecektir. Böylece, zararlı oyuncakları kaldırmanız için epey bir vaktiniz olacak. Kendinizin tasarladığı bir oyuncak elbette çocuğunuzun en sevdiği renklerden veya kahramanlara benzerlikleriyle hazırlanacağı için çocuğunuzun sevgisini kazanacaktır.

Psikolojik Etki: Birçok bebek oyuncaklarının biyolojik olarak sağlığa zararlarını biliyor olsak da çocuklarda yarattığı psikolojik etkiyi ne yazık ki bilemiyoruz. Örneğin,  hareket eden fare ya da çirkin et bebekler çocuklarda korku mekanizmasını gereksiz yere tetikleyebilir. Huzursuz uyku ve ağlama nöbetleri gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için bez bebekler en uygun bebek oyuncakları olacaktır. Çünkü kendinizin hazırladığı bebeği çocuğunuza duyduğunuz şefkatle hazırlayacağınızdan korkutucu ya da ürkütücü olmasına imkân yok. Ya da dışarıdan bez bebek satın aldığınızda bile bu olumsuzluklardan bebeğinizi uzakta tutabileceksiniz.

Güvenlik: Diğer oyuncaklarda bulunan metal parçalar ya da bileşenler gibi bez bebeklerde sağlığı tehlikeye atacak maddelerin sayısı çok azdır. Boncuk gibi tehlikeli aksesuar ürünün en küçüğünü seçerek çocuğunuzu olası kazalardan ve tehlikelerden korumak sizin elinizde yine.

Bez Bebek Yapımı Çok Kolay!

Bez bebek oyuncak yapımı sandığınız kadar zor değil. Boyutunu hatta şeklini bile sizin belirlediğiniz bez bebek için gerekli olan şeyler elyaf, keçe ve ipten ibaret. Kolaylıkla bulabileceğiniz hatta evinizde olan malzemelerle birlikte yapacağınız bez bebek yapımı örnekleri için birçok siteden faydalanabilirsiniz. Bez bebek atölyesi şehrinizde varsa gidip bebeğiniz için özel bir bez bebek de yaptırabilirsiniz elbette.

Bez Bebek Çeşitleri Ve Kullanım Alanları

Bez bebeklerinizi çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunmak için kullanabileceğinizi hatırlatmakta fayda var. Birlikte yapacağınız bez bebeklerle aranızdaki bağ ve paylaşma duygusu gelişecek ve çocuğunuzun size olan güveni artacaktır. Kendine özgüveni gelen çocuğunuz bez bebeğinde kendinin de pay sahibi olmasını herkese anlatacaktır. Doğal olarak bu da duygularını yansıtabilme ve olayları paylaşabilme yetkinliğini dolaylı olarak çocuğunuza sağlar.

Bez bebekler çeşitli alanlarda kullanılabilen bebek oyuncaklarıdır. Bebek beşiklerinde, bebek arabalarında kullanılabilen bez bebek oyuncaklarını aynı zamanda çocuğunuzun kendisini iyi hissetmediği zamanda “koruyucu biri” gibi misyon yükleyerek kullanabilirsiniz. Böylece, siz işteyken veya onun yanında değilken kendisini en az sizin kadar koruyabilen biri olduğunu düşünerek kaygı mekanizmasını hafifletebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü