DOĞUM PLANINIZI HAZIRLADINIZ MI ?

Doğum Planınızı Hazırladınız Mı?

Evlendikten sonra çiftler çocuk sahibi olup ailelerini genişletmek isterler. Birçok mutluluk evlilik döneminde çiftlerin kalbinde taht kuracağı gibi çocuk fikri aile bütünlüğüne heyecan katmaktadır. Hele anne adayı hamile olduğunu öğrendikten sonra doğum hazırlıkları, çocuk odası alışverişi başlayacak olup çiçeği burnunda anne adayına çeşitli hediyeler alınacaktır. Ama ne var ki bu hareketlilik yaşanırken 9 aylık süreç içerisinde mutlaka doğum planı hazırlamalısınız. Geleceğin parlak gözleri size anne deyip umutla bakarken sizler ebeveyn olarak bu haber doğrultusunda tüm hazırlıkları detaylı bir şekilde düşünmelisiniz.

Doğum planı nedir diye soracak olursanız da az önce saydığımız tüm planlar için anne tarafından yazılı olacak şekilde hazırlanan doğumun gerçekleşmesini sağlayacak olan sağlık ekibine ve aile yakınlarına nelerin yapılmasını istediğinizi açıklayıcı şekilde anlatan bir plandır. Doğum planı hazırlamak anne adaylarına birçok fayda sağlamaktadır. Ancak doğum planı dendiği zaman aklınıza direkt olarak planın işleyişini sizin yürütecek olmanız gelmesin. Burada yapılmak istenen belli durumların yazılı bir biçimde ifade edilerek çok daha kolay bir şekilde anlaşılır hale getirilmesidir. 

Bazı anne adayları ve ebeveynler için doğum planı hazırlandığı zaman işler karmaşık bir hal alabilir. Bu sebeple de bu şekilde yazılı bir metin hazırlamak tamamen annenin inisiyatifine kalmış bir durumdur. Böyle bir girişim için muayene olduğunuz ve doğum yapacağınız hastaneye öncesinde bu şekilde bir metin hazırlayıp hazırlayamayacağınızı sorabilirsiniz. Doğum için sizinle birlikte hastaneye gelenlerin ve eşinizin doğum sırasında neleri isteyip istemeyeceğinizi bilmeleri kargaşanın ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Aslına bakılırsa bu durum tamamen yazılı bir yardım yöntemidir. Çünkü doğum yapılacağı gün sezaryen ile doğum yapacak anne adayları için zaman belliyken bir anda suyun gelmesi ile ani durumlarda gerçekleşebilir. Bu aşamada direkt olarak doğum planını açıp okudukları zaman herkes rahatlıkla anne adayının istediği ölçüde ve yeterlilikte davranmış olacaktır.

Doğum planı Neleri Kapsamaktadır?

Doğum planı dendiği zaman hazırlıkları ikiye ayırmak oldukça yararlı olacaktır. Anne ve bebeğin isteklerine göre hazırladığınız plan içerisinde tüm maddeleri doktorunuzun iznini alarak yazmalısınız. Süreç içerisinde isterseniz doğum koçunda da destek alabilirsiniz. Bu şekilde uzman yardımı alarak ilerlemeniz doğum sırasında istemediğiniz bir durumun oluşmamasını sağlayacaktır.

Anne Adayları İçin Ne Gibi İstekler Sıralanabilir?

Doğum önce ve sonrasında yanınızda kimlerin olmasını isterseniz liste halinde sıralayabilirsiniz. Doğumdan sonra hastane odasında kimleri görmek isterseniz de yine aynı şekilde yazmanız yeterli olacaktır. Çünkü doğum planı kişiden kişiye değişen maddeleri kapsayacağı için ilk ve değişmez madde olarak yanınızda kimlerin olmasını isteyeceğinizi belirtmek faydalı olacaktır. Sonrasında ise doğumdan sonra ne yiyip içmek istediğiniz, hastane fotoğrafçısının odanıza girip giremeyeceği yada etrafta tur atmakla ilgili isteklerinizi plan içerisinde sıralayabilirsiniz. 

Bebek İçin Ne Gibi İstekler Sıralanabilir?

Bebeğiniz için sıralanması gereken istekler ise doğduktan soran ilk sizin kucağınıza mı verilmeli, bebekle ilk anlarınızı kimse olmada mı geçirmek istiyorsunuz, doğumdan sonra hemen yıkanmasını ister misiniz gibi soruların cevapları oluşturacaktır. Bu şekilde doğum öncesi ve doğum sonrasında yapılacak olanları karmaşaya sebebiyet vermeden hayata geçirmiş olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü