MAMA SANDALYESİ ALIŞVERİŞİNİZİ MAMA SANDALYESİNE TAKILAN OYUNCAKLARLA ŞENLENDİRİN!

Mama Sandalyesi Alışverişinizi Mama Sandalyesine Takılabilen Oyuncaklarla Şenlendirin!

Ek gıdaya başladığınızdan beri bebeğinizi kucağınızda besliyordunuz. Ancak gelişimi ilerledikçe kendi başına yemeyi öğrenmesi ve sofra düzenine uyum sağlaması gerekiyor. Bebeğinizin uyumlu bir şekilde yemek yemesini sağlamak bazı durumlarda bir hayli zor. Özellikle yer sofrasında yemek yemeyi tercih eden bir aileyseniz durum sizin için biraz daha karışık olabiliyor. Çünkü gezerek yeme davranışı yer sofrasında yemek yene ailelerin çocuklarında daha çok görülüyor. Yemekte bir uyum olmaması ve sürekli yemekten kalkıp başka bir şeyle ilgilenmesi annelerin epey canını sıkıyor. İşte bu gibi durumlardan kurtulmak ve çocuğunuza sofra adabı vermeye başlamak için mama sandalyesi şart.

Mama sandalyesi modelleri olan bir ürün olduğu için bebeğinize en uygun ürünü bulma konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Mama sandalyesi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken kriterleri de unutmamakta fayda var.

Mama Sandalyesi Nasıl Seçilmeli?

Bebeğinizin kendi başına yemek yiyebileceği ve kimi zaman yanınızda durması gereken durumlarda onu oyalayan mama sandalyesi seçimi son derece önemli. Çünkü mama sandalyesini doğru seçmediğiniz zaman hem paranız çöpe gidecek hem de istenmeyen bazı durumları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, mama sandalyesi alışverişinde dikkat etmeniz gerekenleri Babybanana olarak listeledik.

ü Mama sandalyesi aparatlarının tam olduğuna emin olun. Bazı alışveriş noktalarında ürünlerin aparatları değiştirilebildiğinden aldığınız mama sandalyesinin aparatlarının eksik olup olmadığını kontrol edin.

ü  Mama sandalyesinin boyutları da önemli kriterler arasında gösterilmektedir. Çok yüksek mama sandalyeleri devrilebileceğinden ya da aparatlarında oluşacak bir sorun nedeniyle çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atabilir. Bu nedenle standart mama sandalye boyutlarından dışarı çıkmamakta fayda var.

ü  Bir diğer kriter ise boya veya tasarımsal özelliklerdir. Mama sandalyesinde kullanılan boyaların kanserojen içerip içermediğini elbette anlamak mümkün değil. Ancak, satın alırken dermatolojik testlerden geçmiştir ibareli mama sandalyelerini almaya özen gösterebilirsiniz.

ü  Mama sandalyesi fiyatları da mama sandalyesi alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri olarak gösterilebilir. Piyasanın çok altında fiyatlara satılan mama sandalyeleri mutlaka ya defolu ya da merdiven altı üretim mama sandalyeleridir. Bu tarz ürünler olası kazalara ve sağlık açısından problemlere neden olduğu için fiyatlara çok dikkat etmekte fayda var. Ortalama masa sandalyesi fiyatlarını analiz edin ve aşağı yukarı o fiyatlara kaliteli bir mama sandalyesi almaya gayret edin.

Mama Sandalyesi Ne İşe Yarar? Mama Sandalyesi Çok Gerekli Midir?

Mama sandalyesi bebeğin yemek yemesini sağlayabileceğiniz bir ürün olmasının yanında bir çok avantajı size sunabilir. Örneğin, siz yemek yaparken bebeğinizi tek başına bırakmak istemiyorsanız bebeğinizi mama sandalyesine koyup eline de mama sandalyesi oyuncağını verebilirsiniz. Böylece bebeğiniz gözününüz önünde olurken siz de rahat rahat işlerinizi yapabilirsiniz.

Bebekler nasibiyle gelse de bir anda doğum, bebek bezi gibi masraflar bütçeyi yorabiliyor. Mama sandalyesi gerçekten alınması gereken bir şey mi diye düşünen ebeveynlerin sayısı hiç de azımsanacak kadar az değil. Bu sorunun aslında tam cevabı mama sandalyesinin alım zamanıyla ilgili. Bebeğiniz artık ek gıdalara başladığında yani 1.5+ yaş sonrasında mama sandalyesi isteğe göre alınabilir. Uzmanlara göre mama sandalyesi çocuğun sofra adabını almasını ve grup uyumunu kabul etmesi açısından çok önemli.

Büyürken olarak bizler mama sandalyesine takılabilen oyuncaklarını satarken daima yaşa göre alım yapmalarını vurguluyoruz. Çünkü, mama sandalyesinde oturmasını sağlamak için mama sandalyesinde kullanılan oyuncakların çocuğunun gelişimine uygun olması gerekiyor. Dikkat çekici veya sesli mama sandalyesi oyuncağını bebekler oldukça seviyor ve mama sandalyesinde huzursuzlanmadan oturabiliyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü