HAMİLELİK ÖNCESİ İDEAL KİLO

Hamilelik Öncesi İdeal Kilo

Kilo almak ve vermek hayatımızın en doğal süreçlerinden biri olsa da ideal kiloda kalmak her zaman mühim. Birçok hastalığın alt sebebi olarak gösterilen fazla kilolar nedeniyle hareketlerimiz kısıtlandığı gibi anne olma gibi mucizevi bir hediyeden de mahrum kalabiliriz. İşte bu noktada hamile kalmak isteyen adayların da dikkat etmesi gereken kilo problemi hamilelik öncesinde çözümlenmesi gereken konulardandır.

Herkesin ideal kilosu aslında kendi boyuna göre hesaplanır. Bu nedenle size “ kilolusun “ diyenlere pek aldırmamanızda fayda var. Hamilelik öncesi ideal kilonuzda olup olmadığınızı ideal kilo hesaplama sitelerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Hamilelik Öncesinde Neden Kilo Verilmeli?

1.      Vücutta olması gerekenden kilo olması takdirde vücutta bazı işlevler çalışmayabilir. Örneğin rahim bölgesinin yağlanması sebebiyle hamile kalmak zorlaşabilir ve hamilelik sürecinde ultrasonda net bir görüntü alınamamasına sebep olabilir. Bu nedenle hamilelik öncesinde fazla kiloları vermek son derece önemlidir.

2.      Hormonlarda bozukluklar kilo alımlarıyla ortaya çıkabilir. Hormonların yeteri kadar çalışmaması demek hamilelik sürecinin gecikmesi ya da hiç olmaması demektir. Bu nedenle ideal kiloyu hamilelikten önce mutlaka sağlamak en doğrusu olacaktır.

3.      Hamilelik sürecinde zaten bir kilo alımı olacağı için hamilelik öncesinde kiloların verilmesi de hem estetik hem de sağlık açısından önemlidir. Eski kilonun üstüne gelecek her kilo yürümeyi zorlaştıracak ve konforu düşürecektir. Bu nedenle hamilelik öncesi ideal kilonuza inmeniz doktorlar tarafından mutlaka tavsiye edilecektir.

Hamilelik Önce Fazla Kilolardan Nasıl Kurtulursunuz?

Hamilelik süreci her kadın için zorlu bir süreç demek. Kıyafet bulamama, hormonsal değişiklikler, uykusuzluk gibi bir takım sebeplere fazla kilolarda eklendiğinde hamilelik süreci sizin için ıstırap olabilir. Hem sağlığınız hem de estetiksel görüntünüz için hamilelik öncesinde kilolarınızı mutlaka vermeniz en doğrusu olacaktır. Peki, “hamile kalmadan önce kiloyu nasıl verebilirim” diyenlerdensiniz işte bu yazımız tam size göre!

Hamilelik Öncesi Fazla Kilolara Veda Etme Yöntemleri

ü Diyetle kilo vermek isteyenlerin yapması gereken en önemli başlangıç doktora gitmek. Doktorunuza ya da diyetisyene danıştıktan ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra verilecek diyeti uygulamalısınız. Yoksa bünyenizi yoracak, metabolizmanızı yavaşlatacak diyetlerle hamilelik öncesi fazla kilolarınızı vermek için uzun süreler kaybedebilirsiniz. Hamilelik öncesinde kiloları hızlı ve sağlıklı bir şekilde vermek istiyorsanız ilk olarak bünyenize göre bir diyet programına başlamalısınız.

ü Sporu da diyet gibi kafanıza göre yapmanız doğru olmayacaktır. Bünyeyi yorarak veya bilinçsizce yapılan her spor size kilo olarak da dönebilir, unutmayın! Bu nedenle güvendiğiniz bir spor salonuna yazılın ve ne için kilo vermek istediğinizi belirtin, diyet listenizi paylaşın ve sizin için hazırlanan spor aşamalarına mutlaka uyun.

ü Her sabah aç karnına 1 bardak limonlu su için. Midenizi rahatlatacak limonlu su aynı zamanda asitleriyle var olan yağların yakımını hızlandıracaktır.

ü Bol bol yeşillik yemeye gayret edin. Çünkü yeşillikte bulunan lifler sizi tok tutacak ve vücudunuzdaki ödemi atmanızı sağlayacaktır.

ü Mevsiminizdeki meyveleri yemeye gayret edin. Meyve tüketimi sizin şeker dengenizi düzenleyecek ve tatlı isteğinizi bastıracaktır.

ü Telefonlara indirilen spor uygulamalarını indirin ve görevleri yapın. Bu sizin düzenli bir şekilde spor yapma alışkanlığını edinmenizi sağlayabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü