BEBEK BEZİ SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Bebek Bezi Seçimi Nasıl Yapılır?

Sağlığa Uygunluk

İlk olarak bakılması gereken sağlığa uygun olarak üretip üretilmediği olmalı. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın onaylamadığı ürünleri satın almanız sonucunda bebeğinizde istemediğiniz durumlar yaşamanız olasıdır. Bu nedenle bebek bezi seçimi yaparken yetkili mercilerden alınmış onayları ve dermatolojik testlerinden geçtiğini gösteren ibareleri dikkate alın.

Kalite

Bebek bezi fiyatları her markaya göre değişiklik gösterse de bebek bezleri ortalama bir fiyatı olan ürünlerdendir. Bu nedenle, fiyatı düşük ürünleri satın alırken kaliteden vazgeçtiğinizi unutmamanızı belirtmekte fayda var. Kaliteli bebek bezleriyle bebeğinizin sağlığını koruyacağınızı asla unutmayın.

Doğru Seçim

Bebek bezi seçiminde doğru seçimi yaptığınızdan emin olmalısınız. Çünkü bebeğinizin tenine ya da kilosuna göre seçmediğiniz bebek bezlerinde sızma problemiyle karşılaşabilir ya da tahriş olma gibi bebeğinizi rahatsız edecek durumlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. En doğru seçimi yapmak için çevrenizdeki bebek sahibi annelerden farklı markalardan 1 tane bebek bezi almanız ve bebeğinizde denemeniz doğru bebek bezini bulmanızda yardımcı olacaktır.

Bebek Beziyle Başınız Dertte Mi?

Bebeğiniz doğdu ve onun için aldığınız bebek bezleriyle artık bir bebek bezi deponuz mu var? Bebeğinizin altını bağlamaya başladınız ancak bebek beziyle ilgili problemler mi yaşıyorsunuz? Kısacası bebek beziyle ilgili sorun yaşıyorsanız muhtemel sebepleri ve çözümleri aşağıda!

1.     “Bebek bezimiz her şekilde ıslatıyor”

Farklı bebek bezleri denemiş olabilirsiniz ve bebeğinizin altı sürekli ıslaksa yapmanız gereken tek bir şey var. Bebeğinize ya çok fazla sıvı gıdalar veriyor ya da gerçekten bebeğinizin bezini bağlarken beline doğru yeteri kadar çekmiyorsunuz. Bu doğrultuda ilk olarak bebek bezinizi büyük beden olarak almalı ve belden yukarıyı kavrayacak şekilde bağlamalısınız

2.      “Kızım sürekli pişik oluyor”

Bilindiği üzere idrarda asit bulunmakta. Bebek bezinizi sık sık değiştirmediğinizde bebeğinizin altı hava almaz ve bebeğiniz pişik olur. Bebek beziyle de ilgili olan bu durumu netleştirmek için ilk olarak bezi sık değiştirmeli ve bebeğinize verdiğiniz gıdalara dikkat etmelisiniz.

3.      “Oğlumun altını aldığım sırada küçük dışkı parçaları dökülüyor”

Bebek bezinin büyüklüğü ile ilgili olabilen bu durumla yine sık sık altını almadığınızda karşılaşmanız olasıdır. Bunun çözümü için ilk olarak bebek bezinin boyutunu değiştirmelisiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü