HAMİLELİK SÜRECİNDE BABALARA DÜŞEN GÖREVLER NELERDİR?

Hamilelik Sürecinde Babalara Düşen Görevler Nelerdir?

Hamilelik döneminde kadınlar oldukça heyecanlı ve farklı duygular içinde olacakları dolu bir 9 ay geçirmektedirler. Süreç içerisinde vücutta başlayan değişikliklere adaptasyon sağlayarak bebeklerini daha da sahiplenen anneler sonrasında bazı ağrı ve sancılarla karşı karşıya kalabilirler. Yapısal ve duygusal değişikliklerle baş eden anne adayları çevresini desteğiyle çok daha sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilirler. İlk desteği eşlerinden alacakları için baba adayları kendi heyecanlarını yaşarken anneye de oldukça destek olmalıdır. Tabi baba adaylarının da ilk deneyimleri, hevesleri ve endişeleri olacaktır ama karnında yavrusunu taşıyan anneye çok daha fazla destek olmalıdır.

Gebelik döneminin başlaması ile birlikte anne adaylarında önce göğüslerde büyüme, gerginlik ve çeşitli bulantılar başlayacaktır. Sürekli uyku hali, vücut yapısında gözlenen değişmeler de eklenince anneler gergin ve oldukça stresli bir dönem içine gireceklerdir. Burada da anlayacağınız üzere en büyük iş erkeklere düşmektedir. Annenin stresini azaltarak ona sürekli telkinler veren eşler süreç içerisinde sabırlı bir tutum sergilemelidir çünkü bazen duygusal değişimler küçük tartışmalara sebebiyet verebilir.

Erkekler Eşinin Yeme Alışkanlığında Düzenleyici Bir Rol Oynamalıdır

Hamilelik dönemi başladığında tahmin edersiniz ki herkes annenin bolca yemek yemesini ister. Tatlı, tuzlu atıştırmalıklar, pastalar, börekler annenin önüne sıralanırken unutmamanız gereken bir şey var. Siz ne yerseniz çocuğunuz da onu yemekte ve o şekilde bir beslenme düzenine tabii olmaktadır. Bu yüzdendir ki bazı hamileliklerde beslenme düzeni doktor kontrolünde hazırlanmadığı için çocuk doğmadan önce anne karnında yağlanma sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Bunların önüne geçmek için siz eşinizin hayat arkadaşı olarak hamile dönemi içerisinde sağlıklı beslenmesini ve bebeğe faydalı olacak gıdaları almasını sağlamalısınız. Yani canı börek yemek isteyen bir anne adayı 1 dilim börekle isteğini yerin getirebilir ve devamında ceviz, badem, fındık gibi sağlıklı gıdalara yönelebilir. Dönem içerisinde her ne kadar erkekler eşinin isteğini gerçekleştirmek istese de mutlaka sağlığını da düşünmelidir.

Eşinizi Stresli Ortamlara Asla Sokmamalısınız

Hamilelik döneminde anne adayları stresten mutlak suretle uzak durmalıdır. İşteki çalışma ortamı stresliyse ara verilmeli, aileler arası tartışma varsa aynı ortamda bulunmamalı ve siz eşi olarak evde sürekli huzuru sağlamalısınız. Sevdiği müzikleri dinletmeli, eğer açık havadan hoşlanıyorsa hafta sonu çeşitli açık hava kahvaltılarına ve yürüyüşe gitmelisiniz. Yürüyüş demişken işten gelince karınızı mutlaka en az yarım saat yürüyüşe de çıkarmalısınız. Tabi kendileri de yürüyüşe gidebilir ancak son zamanlarda yürüme zorluğu yaşanıyorsa herhangi bir sorunun yaşanmaması için eşinize yardımcı olarak yanında yürümelisiniz.

Eğer bulantılar oldukça şiddetli şekilde devam ediyorsa da eşinizi hızlı bir şekilde yataktan kaldırmamalısınız. Çünkü böyle bir hareket bel ve kasık ağrılarına sebep olabilir. Bu şekilde bulantıların önüne geçmek içinde eşinize neşeli sabah kahvaltıları hazırlayıp yatağa getirebilirsiniz. Saydığımız ağrı ve kasılmaları önlemek içinde magnezyum veya kalsiyum tedavisine başlanabilir. Bunun dışında masaj yapmak da oldukça etkili yöntemler arasında olacaktır. Eşinize akşamları yapacağınız masajla bacaklar rahatlayıp gevşeyince otomatik olarak bebekte anne karnında rahatlayacaktır. Eşinize yapacağınız her uygulama, stresten uzak tutma ve mutlu etme sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almanızı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü