BEBEĞİNİZE OKUMANIZ İÇİN KİTAP ÖNERİLERİ

Bebeğinize Okumanız İçin Kitap Önerileri

Bebek haberini aldıktan sonra anne ve baba olarak çocuğunuza mükemmel bir gelecek sunmak için daha da çalışacak olup çeşitli hazırlıklara başlayacaksınız. Öncelikle anne adayları ilk aylarda biraz zorluk çekebilir ilk 3 ayda görülen bulantı ve kusma durumları her ne kadar zorlayıcı olsa da sonraları bu durum yerini kalp atış seslerine, minik el ve ayaklara, kocaman mutlulukla bakan gözlere bırakacaktır…

 Tüm bunların mutluluğu ile yapılacak olan hazırlıkların içerisindeyse birbirinden güzel tulumlar, hastane çıkışı, zıbın, minik ellere uygun eldivenler yer alır. Aylar geçtikçe daha da derinleşen alışveriş listesinde cinsiyetin belli olmasıyla beraber pembe yada mavi beşik, bebek arabası da yerini alacaktır.

Uzmanların verdiği bilgiye göre 17nci haftada annesini duymaya başlayan bebekleri kendi sesinizle rahatlatabilirsiniz. Buda demek oluyor ki hazırlıklarınız arasına bebeğinize okuyacağınız kitapları eklemenizde fayda olacaktır. Annenin sesi rahim duvarlarında titreşerek bebeğe iletildikten sonra farklı tepkilerle tekme atabilir yada karnınızda sesinizin huzuruyla daha da rahatlayabilir. Bunun için uzmanların görüşü anne karnında hafif müzikler dinletmek yada hikaye kitabı okumanızdan yana olmaktadır. Doğmadan önce alacağınız kitaplarda Kitapyurdu veya Kitapseç sayfalarından yardın alabilir ve en güzel okuma kitabını çocuğunuz için seçebilirsiniz.

Doğduktan sonraysa tam anlamıyla gece uykusuna huzurla dalması için kitap okumanız oldukça önemli olacaktır. 1 yaşından sonra uyku saati geldiği zaman okuyacağınız kitapla sakinleşecek bebeğiniz kendini rahat ve huzurlu bir uykunun kollarına bırakacak. Siz kitabı okurken çocuğunuzun kitap içerisinde şekillere bakması yada yazıları merak etmesi gelişimine de oldukça katkı sağlayacaktır. Bu sayede erken yaşta okuma bilincini edinecek olup okumayı öğrendikten sonrada kendisi gece yatmadan kitap okuma alışkanlığı edinecektir. Daha yaşı küçük okusam da anlamaz dediğiniz bebekler her şeyi görsel ve işitsel olarak hafızalarına kaydettikleri için ileride çok iyi bir kitap kurdu olabilirler.

 Ev ilk eğitim yeridir ve çocuklar evde gördüklerini eğitim hayatında uygulayıp özel hayatında da uygulamayı sürdürürler. Bunun bilincinde olması gereken ebeveynler çocuklarına öncelikle okuma bilinci kazandırarak mükemmel bir eğitim hayatının temelini oluşturabilirler. Gelişen teknolojiyle beraber sürekli telefon ve tabletlere gömülen çocukları en azından gece yatarken bu tür teknolojik aletlerden uzaklaştırmak adına telefondan oyun oynayarak değil de kitap okuyarak uyumalarını sağlayabilirsiniz. Emin olun bu sayede çok daha deliksiz ve sağlıklı bir uyku uyuyacaklardır. Çünkü gelişme çağındaki uyku zihinsel ve bedensel gelişim için çok önemlidir ve bunu kontrol altına alacak olanda sizlersiniz.

Tüm bunların yanında herkesin önerdiği tüm uzmanların dikkat çektiği hayal dünyası geliştirmesinde de oldukça yararı olduğunu göreceksiniz. Bırakın çocuğunuz uyurken mavi ağaçlar hayal etsin, başka gezegenleri hayal etsin ve hayallerinin sınırını zihninin içerisindeki zekayla alt edebileceğini öğrensin. Hayal gücünün sınırları olmadığını öğrendiği vakit her şeyi yapabileceğine inanacak ve başarmak için hiçbir engeli olmadığını net bir şekilde öğrenecektir. Sizler de anne ve babası olarak onu her zaman destekleyip yanında olursanız geleceğinin yıldızı parlayan çocuklarını yetiştirmiş olacaksınız. Bu konuya yazımızın başında yer alan gece kitap okumaktan ve kitap okumanın öneminden geldik ancak çocuklarınıza yapacağınız en küçük bir yönlendirmenin bile mükemmel sonuçlanabileceğini unutmamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü