BABASININ KIZI/OĞLU OLMAK: BEBEKLER HANGİ ÖZELLİKLERİNİ BABADAN ALIYOR?

Babasının Kızı/Oğlu Olmak: Bebekler Hangi Özelliklerini Babadan Alıyor?

Dünya üzerinde yapılan araştırmalara göre babadan çocuğa aktarılan genler anneye oranla daha fazla miktarda olmaktadır. Babadan geçen genler daha baskın özellik gösterirken sağlık açısından da genetik olarak geçme rolünü üstlenmektedir. Tabi bu durum her gen grubu için tamamen doğru değildir. Çünkü eğer babadan gelen genler tamamen baskın olsaydı tüm babaların çocukları babasına benzeyip anneye benzeme durumu gözlenmezdi. Bu sebeple her iki taraftan da genler çocuğa aktarılmaktadır.

Çılgın Davranışlar

Çocuğunuza babadan geçecek özellikleri araştırırken ilk sırada çılgın davranışlar dikkat çekmektedir. Araştırmalar gösteriyor ki adrenalinli bir hayat sürdürme isteği için gelecek olan gen babadan alınmaktadır. Bu da demek oluyor ki eşiniz eğer risk almayı seviyor ve adrenalin içeren spor türü aktiviteleri gerçekleştiriyorsa çocuğunuz da o konulara daha çok yönelecektir. Genellikle bu şekilde dağ sporlarını seven ailelerin çocukları da hem genetik olarak hem yönlendirmeyle babasının yolundan gitmektedir.

Cinsiyet

Hamilelik döneminde en çok merak edilen konulardan biri olan cinsiyeti babadan gelen kromozomlar belirlemektedir. XX ve XY şeklinde belirlenen genlerde kız veya erkek olmasında babadan gelen genler tamamen belirleyici faktör olarak karşınıza çıkmaktadır.

Parmak İzi

Herkesin bildiği gibi dünya yüzeyinde yaşayan insanların tamamı farklı parmak izine sahiptir. Tabi ki kimsenin parmak izi babasıyla benzerlik göstermez ancak çocuğunuzda oluşacak izin mimarı babadan gelen genler olacaktır. Kıvrım ve çizgilerin yönü, şekli tamamen baba tarafından belirlenmektedir.

Ruh Sağlığındaki Bozukluklar

İnsan zihni içerisindeki olayları, kavramları ve sorunları anlamak her zaman zor olmuştur. Fakat yapılan araştırmalara göre hiperaktivite sorunları, dikkat eksikliği ve şizofreni gibi hastalıklar babadan aktarılan genlerle çocuğa geçmektedir. Yani bu tür hastalık sahibi olan babaların çocukları 4 kat daha hastalığa yakın olmaktadır.

Gamzeler

Herkesin çok sevdiği, fotoğraflarda ekstra güzellik sağlayan ve sempati duyulan gamzeler sanıldığının aksine tıp kitaplarında bir tür bozukluk olarak geçmektedir. Tabi bu bozukluk her ne kadar gündelik hayatta estetik bir duruş sağlasa da bu genetik özelik babadan aktarılmaktadır.

Kısırlık

Kimsenin istemeyeceği kısırlık sorunu babadan aktarılır ancak bu durumu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Her ne kadar babadan gelen genler çocukları bu durumla daha çok karşı karşıya getirmeye müsait olsa da çevresel faktörler de kısırlığı tetikler. Yanlış beslenme, atlatılan hastalıkları, kullanılan ilaçlar ve doğanın değişen dengesi kısırlık riskini oldukça ciddi şekilde arttırmaktadır.

Boy

Çocuğunuz gelişme döneminde uzamıyor veya olması gerekenden çok daha uzun bir şekilde büyümeye devam ediyorsa sebebi babadan aktarılan genlerden kaynaklanmaktadır. Pek çok aile çocuğunun uzun bir boya sahip olmasını ister ve sürekli spor aktivitelerine yönlendirir ancak eğer genler kısa boylu olması gerektiğini söylüyorsa yapacak pek bir şey yok demektir.

Kalp Rahatsızlıkları

Uzman görüşüne göre 5 erkekten biri koroner kalp hastalıkları ile ilgili gen taşımaktadır ve bu genler kalp hastalıklarını ciddi ölçüde tetiklemektedir. Büyük oradan babadan alınan bu genler kalp hastalığının nesiller boyu sürmesini sağlamaktadır. Ama her çocukta gözlenmeyeceği gibi etki etme durumu da farklılıklar göstererek karşınıza çıkabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Sepetim

No products in the cart.