7 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır

7 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır | Ay Ay Bebek Beslenmesi

İçerik gizle

7 AYLIK BEBEK BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR?

7 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalıdır? Ek gıda döneminde annelerin her ay için en sık sorduğu sorulardan biri kesinlikle budur.

Bebeğiniz doğdu ve zaman herkesin söylediği gibi zaman çok çabuk geçti, kızınız ya da oğlunuz 7 aylık oldu bile.  Peki 7 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı? 7 aylık bebek günlük programı? 7 aylık bebek ne yer? Bebeğiniz neleri, nasıl, ne kadar yemeli? Bu dönemde emzirme sıklığı ne olmalı? Bebeğiniz yeni tatlara nasıl alışmalı? BLW  yönetimi bebeğinizin beslenmesinde nasıl bir yer edinmeli?

 

bebek beslenmesi ve ek gıdaya geçiş serüveni

BEBEK BESLENMESİ VE EK GIDAYA GEÇİŞ SERÜVENİ

Dünyaya gelmesinden itibaren 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenen ailenizin yeni üyesinin ek gıdalarla tanışma vakti geldi. Bebeğinizi yeni gıdalarla ve tatlarla buluştururken unutmamanız gereken en önemli konu onun ilk ve vazgeçilmez besininin anne sütü olduğudur. Bebeğinizin alacağı enerjinin en az yarısının anne sütünden gelmesi gerektiğini gözden kaçırmadan 7 aylık bebek beslenmesi hakkında ipuçlarını paylaşalım…

beslenme ihtiyaçlari
bebek beslenmesi ve dikkat edilmesi gerekenler

BEBEK BESLENMESİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bebek beslenmesinin ilk kuralı bebeğe ilk altı ayda sadece anne sütü verilmesidir. Annenin sütünün olmaması gibi mecburi durumlar dışında 6. aydan önce ek gıdalara başlanmamalıdır.

Öte yandan bebek beslenmesinin diğer önemli kuralı da anne sütünün ana öğün, ek gıdaların ara öğün olması gerekliliğidir.

Bu dönemde bebeğin midesinin sadece kendi yumruğu büyüklüğünde olduğunu da göz önüne alarak bebek beslenme yöntemleri geliştirmelisiniz.

 

4 aylık bebek beslenmesi

4 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

4 aylık bebek beslenmesinde en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Bu dönemde sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bebeğinizin emme sıklığı günlük 4-5 civarında, emzirme için en uygun zaman ise uykudan yeni kalktığı anlar olacaktır.

7 aylık bebek beslenmesinde anne sütüne ek gıdalar verilebilir ancak. 4 aylık bebek beslenmesinde durum farklıdır. Anne sütünün olmadığı durumlarda ise formül mama ile 4 aylık bebek beslenmesi yapılabilir. Formül mama kullanımı için de bebeğinizin acıkma reaksiyonları göstermesine bağlı olarak bir beslenme tablosu oluşturabilirsiniz.

4 aylık bebek beslenmesinde her öğünde 150-210 ml arasında süt içebilir. 4 aylık bebek kaç saatte bir emer konusunda gelirsek, ilk 2 ay olduğu gibi bebeğinizi 3 saatte bir emzirmeniz yeterlidir. Bebek gece beslenmesine de ihtiyaç duyar. 2-3 defa emzirebilirsiniz. Ancak eğer bebeğiniz emmek için uyanmıyorsa, uyandırmanıza gerek yok.

 5 Aylık Bebek Beslenmesi

5 aylık bebek beslenmesi ek gıdadan bir önceki aydır. 5 aylık bebek beslenmesinde hala en önemli gıda anne sütüdür. Ancak bazen gerek sağlık sebepleri gerekse de sütün az gelmesi gibi sebeplerle formül mama desteğine ihtiyaç duyuluyor. Eğer bebeğiniz formül mama ile besleniyorsa kaç cc mama yer gibi soruları mutlaka doktoruna sormalısınız. Kilo, gelişim özellikleri gibi kriterlere göre doktorunuz doğru mama miktarını belirleyecektir.

Bebeğiniz günden güne büyüyor. Çene kasları kuvvetleniyor ve artık bir seferde çok daha fazla süt çekebiliyor. İlk günlerde 40-60 dakikayı bulan emme seansları aylar geçtikçe kısalacak. 5. ayda da muhtemelen emme süresi kısalmıştır. Emme seanslarını etkileyen önemli bir etken de dış uyarıcılar. Bebeğiniz artık tam bir oyun çocuğu.  Etrafta duyduğu her ses, gördüğü her nesne ilgisini çekiyor. Emme esnasında da ilgisi hep dış dünyada olacaktır.

Bu dönemde emmeyi etkileyen bir başka unsur da kaşınan damaklardır. Bebekler meme arasında sık sık ellerini ağzına götürmeye çalışabilir. Bu dikkat dağınıklığı ve kaşınan damaklar bebeğin meme reddine bile sebep olabilir. Bu da kaşınan damaklara acil çözüm üretilmesi gerektiği anlamına gelir.

5 aylık bebekler günde 6-8 defa, 5-30 dakika arasında emebilirler.

6 aylık bebek beslenme tablosu

6 AYLIK BEBEK BESLENME TABLOSU

 6 aylık bebek beslenme tablosu yaparken, her şeyin bebeğiniz için yeni olduğunu, yemeyebileceğini ya da alerjisi olabileceğini göz önüne almak gerekir. Bu dönemde bebek ek gıdalarla yavaş yavaş tanıştırılmalıdır. Bugüne kadar sadece anne sütü ile beslenen bebeğinize birdenbire hiç bilmediği gıdaları vermek ve hemen yemesini beklemek gerçekçi bir yol olmaz. Bu nedenle önce bir çay kaşığı ile tattırılacak gıdaların porsiyonu yavaş yavaş artırılabilir.

Öte yandan 3 gün kuralını da mutlaka uygulayın. Bebeğinizin ilk anda yemeyi reddettiği gıdaları 3 gün boyunca bebeğinize sunarsanız belki de başlangıçta yabancı gelen gıdayı tanıyacak, sevecek ve yemeye başlayacaktır.

Ek gıdaya geçiş süreci olarak değerlendirilen 6. ayda gıdalar ezilerek hafif pütürlü şekilde verilmelidir. Altıncı aydan itibaren meyve yemesini istediğiniz bebeğinize mevsimine göre elma ve şeftali püresi verebilirsiniz. Meyveleri cam rendede rendelemeniz ve pütürlü bırakmanızı özellikle tavsiye ederiz. Böylece bebeğinize henüz dişi olmasa da çiğneme fırsatı tanımalısınız. Bu dönemde mutfak robotu kullanarak ne sebzeleri ne de meyveleri iyice ezmenizi doktorlar da dahil kimsenin önermediğini aklınızın bir köşesine yazmalısınız.

beslenme ihtiyaçlari
6 aylık bebek beslenme tablosu örneği

6 Aylık Bebek Beslenmesi Örnek Menü

Sabah ana öğün: Anne sütü ya da formül mama

Ara Öğün: Elma veya şeftaliden yapılan meyve püresi

Öğlen ana öğün: Anne sütü

Ara Öğün: Sebze çorbası

Ana öğün -Anne sütü   

Ara Öğün: Pirinç unlu muhallebi

Eğer bebeğiniz gece de uyanıyorsa anne sütü verebilirsiniz.

6 aylık bebek için sebze çorbaları

6 AYLIK BEBEK İÇİN SEBZE ÇORBALARI

Bebeğinizin yaşamının altıncı ayı sebzelerle ve ağırlıklı olarak çorbalarla tanışma dönemi olarak da tanımlanabilir. Bu dönemde bebeğiniz için sebze çorbaları yapabilirsiniz. Sebze çorbası için alerji yapma riski daha az olan kabak, patates, havuç gibi sebzeleri kullanabilirsiniz.

Bebeğim bu dönemde yoğurt da yesin istiyorsanız, yoğurdu da evde kendiniz mayalarsanız bebeğiniz için daha sağlıklı olacaktır. 

İnternette pek çok 6 aylık bebek beslenmesi tarifleri bulabilirsiniz.

6 aylık bebek beslenmesi tarifleri için: 6 – 7 – 8 Aylık Bebek Kahvaltısı Tarifi

6 aylık bebek gelişimi ve beslenmesi için: 6 AYLIK BEBEK GELİŞİMİ yazılarımızı okuyabilirsiniz.

7 aylık bebek beslenmesi

7 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

7 ay bebek beslenmesi açısından oldukça önemli bir süredir. Bebeğinizin minik midesi ve sindirim sistemi günden güne gelişir. Ek gıdalara geçişle beraber de yavaş yavaş anne sütü haricindeki besinleri de sindirebilir hale gelir.

Ek gıdada bir ayı geride bırakan ve damak zevki oluşmaya başlayan bebeğiniz 7. Ayına geldi. Peki 7 aylık bebek ne yemeli? 7 aylık bebek menüsü nasıl olmalı?

7 aylık bebek ne yemeli konusunda hala ana besin maddesi anne sütüdür. 7 aylık bebek günlük programında anne sütüne ek ara öğünler ekleyebilirsiniz. 7 aylık bebek beslenmesi ek gıdalar verilirken ana besin öğesinin anne sütü olduğu unutulmamalıdır. Buna ek olarak günde 2-3 öğün ek gıdalardan verilebilir.

Damak zevki oluşmaya başladı ama bakalım 7 aylık bebek ne yer? 7. ay bebek beslenmesine, bebeğinize yedirmeye başladığınız çorbalar, yoğurt, meyve püresi gibi gıdalara 1/8 yumurta sarısı eklenebilir. Bunu yaparken de küçük porsiyonlarla başlamalı ve miktarı yavaş yavaş artırmalısınız. Örneğin bir hafta sonra porsiyon yumurtanın sarısının ¼’üne çıkarılabilir.

7 aylık bebek beslenmesi  ihtiyaçlari

7 Aylık Bebek Beslenmesinde Nelere Yer Var?

Burada bir uyarı yapmakta fayda var, yumurta beyazının alerjen etkisinin olması nedeniyle 1 yaşına kadar önerilmiyor… Ancak 1 yaş bebek beslenmesine yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.

7 aylık bebek ne yemeli sorunuzun bir cevabı da ekmek içi, pirinç ve pirinç unu gibi gıdalardır. Artık 7 aylık bebek beslenmesine bunları eklemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin pirinç unundan muhallebi yapıp bebeğinize yedirebilirsiniz. Muhallebi yaparken şeker eklememeye özen göstermelisiniz.

7 AYLIK BEBEK İÇİN ÖRNEK BESLENME TABLOSU

7 aylık bebek beslenme tablosu örneği

7 Aylık Bebek Beslenme Tablosu                  

7 aylik bebek ne yer sorunuza cevap verebilmek adına örnek bir 7 aylık bebek beslenme tablosu paylaşalım;

7 aylık bebeğe ne verilir?

7 aylık bebek beslenmesi anne sütü ile başlanan bir güne;

Kahvaltıda tuzu alınmış peynir + haşlanmış yumurta sarısı + ekmek içi

Meyve püresi veya yoğurt

Öğlen sebze çorbası

Akşam üstü muhallebi

Akşam anne sütü ya da formül mama ile devam edebilirsiniz.

7 aylık bebek beslenme tablosu/ Kahvaltı

7 AYLIK BEBEK BESLENMESİ KAHVALTISI

7 aylık bebek beslenmesi ek gıdaların ve menülerin de çeşitlenmeye başladığı bir aydır. 7 aylık bebek menüsü için bir de kahvaltı önerisi hazırladık;

7 Aylık Bebek Kahvaltısı Tarifleri Örnek Menü: Atom Kahvaltı

Malzemeler

  • 3-4 adet bebe bisküvisi
  • 1 çorba kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1 adet haşlanmış yumurta sarısı
  • Yarım muz
  • Bisküvileri ıslatmak için kaynamış su ya da anne sütü

Yapılışı

  • Bebe bisküvilerini anne sütü ya da su ile ıslatın,
  • Muzu ve yumurta sarısını güzelce ezin ve labne peyniri ile karıştırıp birazda öyle karıştırın,
  • Pekmez, bebe bisküvileri, muz, labne, yumurta sarısı, cevizi güzelce karıştırın.
  • Çok katı ise biraz daha anne sütü ya da formül mama ile açabilirsiniz.
  • Cevizleri çok çok ince kıyılmış olmasına mutlaka dikkat edin.

Ek gıdada ikinci ayın dolduğu 7 aylık bebek beslenmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Zira bebeğiniz yavaş yavaş hayatı boyunca yiyeceği gıdalarla tanışmaya başlamıştır. Ancak elbette 7 aylık bebek ne yer sorunuzun cevabı için izin verilen pek çok gıdayı denemeli ve zamanla ne sevip sevmediğini öğrenmelisiniz.

7 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli sorusuna bakacak olursak ise bebeğinizin uyandığı saate göre yaklaşık 3 saat ara ile ana ve ara öğünlerinizi düzenleyebilirsiniz.

7 aylık bebek beslenmesi ihtiyaçlari 2
8 aylık bebek beslenmesi


8 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Peki 8 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı? 8 aylık bebek beslenmesinde ne yiyebilir?  6 ve 7. Ayda yediklerine neler eklenmelidir?

Bebek bu dönemde ek gıdalarla daha fazla ilgilenmeye başladığı için yemekleri biraz daha çeşitlendirilebilir.

8 aylık bebek 3- 3.5 saat aralıkla beslenmeli, ana öğünü anne sütü, anne sütü yoksa formül mama verilmelidir. Ek gıdalar da yine ara öğün olarak kullanılmalıdır.

7 aylık bebek beslenmesinden sonra 8. Ayda kuru baklagillerden yapılan çorbalarla (Kırmız mercimek, yeşil mercimek vb) 8 aylık bebek beslenmesi menüsünü zenginleştirebilirsiniz. 

8 aylık bebek beslenmesi1
beslenme ihtiyacları beyorganik

 

9 aylık bebek beslenmesi ve ev yemekleri

9 AYLIK BEBEK BESLENMESİ VE EV YEMEKLERİ

Bebeğiniz 9 aylık olduğunda artık bir dönüm noktasına gelmişsiniz demektir. 9 aylık bebek beslenmesinin en önemli özelliği bebeğinizin artık yavaş tencere yemeklerinden tadabilecek olmasıdır. Ayrıca meyve sebzeleri püre formunda vermekten vazgeçip sadece yumuşatarak bebeğinize yedirebilirsiniz.

9 aylık bir bebek, gün içerisinde 3-4 öğün beslenebilir, ayrıca bebeğin gelişimine göre ara öğünler eklenebilir.

Bu dönemde kırmızı et özellikle kuzu eti ve tavuk etini de bebeğinize ufak ufak yedirmeye başlayabilirsiniz. Çorbalarına kıyma ekleyebilir et ve kemik sularını çorbalara ekleyebilirsiniz. Bunlar 7 aylık bebek beslenmesinde yoktu. Ancak aylar ilerledikçe beslenme menüleri de çeşitlenecek. Sizinle yemek masasına oturabilecek olan bebeğiniz tuzsuz ve baharatsız olmak kaydıyla sizin yediğiniz yemeklerden ezip vermek şartıyla yiyebilir. Örneğin bebeğinize bezelyeleri elinizle ya da kaşıkla ezerek yedirebilirsiniz

10 aylık bebek beslenmesi ve balık

10 AYLIK BEBEK BESLENMESİ VE BALIK

10 aylik bebek beslenmesi de çeşitleniyor. Bebeğiniz yaklaşık 4 aydır anne sütü ya da formül mamaya ek farklı gıdaların da tadına bakıyor. İlk zamanlar püre halinde sunulan yiyeceklerin, bu aya gelindiğinde daha pütürlü, taneli şekilde sunulması gerekiyor. Ayrıca artık parmak gıdalar, tencere yemekleri de 10 aylik bebek beslenmesine eklenmeye başladı.

10 aylık bebek beslenmesi için pütürlü gıdalar tavsiye edilmesinin sebebi, çiğneme becerisinin ve çene yapısının gelişimini sağlamak. Ayrıca bebeğin kendi başına beslenmeyi öğrenmesi için eline kaşığını vermek ve ona özel bir tabak hazırlayarak kendi başına yemesi için bırakmak, bebeği desteklemek için güzel bir yoldur.

7 aylık bebek beslenmesi öncesi ve sonrasında 10. Aya kadar beslenme listenizde olmayan balık bu aydan itibaren listeye giriyor. Bu ay bebeğinizle tanıştırabileceğiniz bir başka besin ise balık. Beyin ve sinir sistemi gelişimi ile retina gelişimi için büyük bir önem taşıyan balık 10. Aydan itibaren küçük porsiyonlar halinde bebeklere sunulabilir. Ancak bazı bebeklerde alerjik reaksiyon gösterebilir.

Yaşamının 10. ayında artık yemek yemek bebeğiniz için oyun havasına girdi. Yeni keşifler yapan bebeğiniz oyun havası içinde beslenmesine devam ediyor. 10 aylık bebek beslenmesinde anne sütü hala en etken beslenme yolu. Bu ana öğünlere 3 ek gıda öğünü ekleniyor ve omega 3 kaynağı balıklar bu ay bebeğinizin menüsüne ekleniyor. Bu ay artık bebeğiniz evde yaptığınız tüm yemekleri tuz ve baharat katkısı olmadan yiyebilir.

1 yaş bebek beslenmesinde olması gerekenler

1 YAŞ BEBEK BESLENMESİNDE OLMASI GEREKENLER

Ve geldik bebeğinizin 1 yaş bebek beslenmesine. Yeryüzündeki ilk yılını tamamlayan bebeğinizin beslenme alışkanlıklarının yerine oturmaya başladı bir döneme girdiniz. Ancak bu dönem besin reddi  vb nedenlerle oldukça da zor bir yıldır. Bu dönemde bebeğiniz ne zaman yemek istediğine, ne yemek istediğine ve ne kadar yemek istediğine kendi karar vermek, ipleri kendi eline almaya çalışır. Buna izin vermediğiniz takdirde de besin reddine kadar uzanan bir süreç yaşayabilirsiniz. Bu dönemde bebeği emekten uzaklaştırmadan düzeni devam ettirmek tamamen sizin elinizde…

Bebek gece beslenmesi genellikle 1 yaşından sonra tamamen biter. Ancak bebeğiniz hala gece emmek istiyorsa uzmana danışabilirsiniz.

 

anne sütüne devam

ANNE SÜTÜNE DEVAM

1 yaş bebek beslenmesinde elbette anne sütünün yeri hala çok önemli.   1 yaşına gelen bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz. Ama artık bebeğiniz için yemek sofrasında lokma lokma yemek yeme dönemi de başladı.

1 yaşındaki bebek beslenmesi tablosunda artık neredeyse her gıda yer alabilir. Bu döneme kadar önerilmeyen yumurta beyazı, bal, inek sütü gibi besinler 1 yaş bebek beslenmesine yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Bunları içinde mercimek çorbasından, peynire, köfteden etli dolmaya kadar uzanan geniş yelpazede besinler bulunuyor.

Tavuk, balık, et, kıymalı kuşbaşılı sebze yemekler, makarna,  hatta evde hazırlanmış meyve suları da bebeğinizin menüsüne girebilir. Kuru baklagilleri de verebileceğiniz bebeğinizin yemeklerinde zeytinyağı kullanmanızı da tavsiye ederiz. 7 aylık bebek beslenmesinde ya da ek gıda dönemindeki herhangi bir ayda bebeğinize hazırladığınız yemekleri zeytinyağı ile hazırlamanız çok daha faydalıdır. Bu dönemde inek sütü içebilecek olan bebeğinize tam yumurta da yedirebilirsiniz.

BEBEK EK GIDASI OLARAK UN VE TAHILLAR

Ek gıda serüveninde bebeğinize uygun ay periyodunda un ve tahıllar da verebilirsiniz.  Uzmanlar bebeğin tanışacağı ilk tahıl olarak pirinci önerirken, Beyorganik marka buğday unu, pirinç unu, yulaf unu, siyez unu, irmik, ruşeymli irmik, nohut ununun yanı sıra Beyorganik tahıllar mercimek, barbunya, bulgur, nohut, kuru fasulye, pirinç, yeşil mercimek, sarı mercimek, mısır, börülce ya da çorbalık tahıl karışımları bebeğinizi ve sizi bekliyor.

Beyorganik ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

beslenme ihtiyacları beyorganik 2

 

blw yöntemi nedir

BLW YÖNTEMİ NEDİR?

BLW yöntemi en kısa anlatımıyla “Kendi Kendini Besleme (Baby Led Weaning)  olarak tanımlanabilir. Diğer adı da bebek liderliğinde beslenmedir.

6. aydan sonra bebekler ek gıdaya geçer yani 7 aylık bebek beslenmesinde bu yöntemi kullanmaya başlayabilirsiniz.

BLW’de ek gıda almaya başlayan bebeğinize uygun ek gıdaları parçalara ayırarak ya da küçük porsiyonlar halinde pişirerek kendisinin yemesine izin verilir. Bebeğiniz önüne koyulan gıdaları sadece meraktan bile olsa eline alacak ve doğal olarak da ağzına götürecektir. Ki bebeğiniz gıdaları kavrayıp kendi kendine ağzına götürecek beceriye de sahiptir.

Tabii BLW yöntemini uygularken sizin her zaman bebeğinizi gözlemlemeniz yardıma ihtiyacı olduğunda da yardım etmeniz gerekecektir. .

Ek gıdaya geçişi daha kolay kılmak istiyorsanız BLW yöntemini kullanabilirsiniz. Böylece bebeğiniz kendisi başardığı için beslenme saatlerini iple çeker duruma gelebilir.

 

blw tablo kullanımı

BLW TABLO KULLANIMI

Ek gıdaya geçiş aşamasında BLW yöntemini kullanacaksanız, BLW tablolarından yardım alabilirsiniz. Oluşturulan BLW tablolarında 6- 7 aylık bebek beslenmesi gibi her aya özel, mevsimine göre sebze meyveler, bebeğinizin ayı ya da yaşına göre yiyebileceği besinler yer aldığı gibi, bebeğin bu gıdalar verdiği yeme – yememe, beğenme- beğenmeme reaksiyonları, alerji durumu ve anne olarak sizin notlarınız yer alır. Bu tablolar hayatınızı fazlasıyla kolaylaştırabilir.

Yani 7 aylık bebek ne yer? 8 aylık bebek beslenmesi, 9 aylık bebek beslenmesi gibi tüm sorularınıza BLW bebek beslenmesi tablosunda cevap bulabilirsiniz.

BEBEK BESLENME GERECİ ÜRETEN MARKALAR

OiOiTyrrell KatzEzpz, Sophie, OogaaSuaviex gibi dünyaca ünlü pek çok marka çocukların becerilerine uygun, sağlıklı ve güvenli beslenme gereçleri tasarlıyor. Beslenme araç gereçlerinin yanında sağlıklı ve doğal beslenme için organik ürünleri de tercih etmek gerekiyor. Beyorganik markası gibi yerli tohumlarla üretim yapan, tamamen organik gıdalar üreten markalar da bulunuyor.

OİOİ BESLENME ÜRÜNLERİ

OİOİ BESLENME ÜRÜNLERİ

Oioi bebek sağlığı ve konforu için anne detaycılığı ile pratik kullanımlı ürünler üretiyor. mama önlüğü, mama kaşığı ve tabağı, kapaklı kase ve minikler için mini bardaklar üreten markanın tüm ürünleri %100 silikondan üretiliyor. BPA, PVC ve fitalat içermiyor.

Oioi Önlük

Markanın yumuşacık yapısı ve sırtta birleşen kemer sistemi ile tasarladığı silikon önlükler bebeklerinizi rahatsız etmiyor. Ayarlanabilen kemeri tüm bebeklere uyumlu hale gelebiliyor. Dökülen yiyecekler Oioi önlük cebinde toplanırken, anneler de temizliği düşünmek zorunda kalmıyor.

Önlükler ek gıda dönemiyle beraber, 7 aylık bebek beslenmesi ve takip eden diğer aylarda mama sandalyelerine renk katıyor.

oioi önlük

OiOi Vakumlu Tabak

Oioi vakumlu mama tabağı, tabanı sayesinde mama sandalyelerine ya da masalara kolaylıkla yapışıyor, çocukların tabağı yere atmasına karşın tehlikeleri ortadan kaldıran silikon tabak, plastik ürünlere de sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Çocukların ince motor becerilerinin gelişimini destekleyen Oioi tabak 3 farklı bölmesi ile sunuluyor. Özellikle 6. Aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklere verilen parmak gıdaları için oldukça kullanışlı olan tabak, her bölmede bulunan farklı yiyecekten çocuğun istediğini seçmesine ve elle ya da çatal, kaşıkla almasına olanak tanıyor.

oioi mama tabağı

OiOi Vakum Tabanlı Silikon Kase

Vakum tabanlı silikon kase de tıpkı tabak gibi yemek masaları ya da mama sandalyelerine vakumlanabiliyor. Kapaklı olması ise yiyecekleri güvenle muhafaza imkanı sunuyor. Birbirinden şık renkleri bebek yemeklerine eğlence katarken, sağlıklı malzemesi ise annelerin gönlünü fethediyor.

Özellikle 7 aylık bebek beslenmesinde ve sonrasında BLW yöntemini seçen anneler, bebekleri mama sandalyelerine oturtup kendi kendilerine beslenmesini sağlamak istiyor. Ancak bebeğin tabak, çatal gibi sofra ürünlerini yere atması, dökmesi minik yaramazların en sık yaptığı şey. Dolayısıyla vakumlu kase ya da tabaklar bu aşamada annelerin kurtarıcısı oluyor.

Oioi Vakumlu Kase

OiOi Bambu Saplı Silikon Kaşık

Mama kaşığı bambu sapı ve silikon ucu ile öne çıkıyor. Plastik ürünlere sağlıklı bir alternatif olarak üretilen bu silikon bebek mama kaşığının ucu doğal silikondan, sap kısmı ise %100 bambudan üretiliyor. Yumuşak silikon uç hassas ve kaşınan damaklara zarar vermiyor. Silikon mama kaşığın ucu ise sterilizatöre girmek üzere sapından ayrılabiliyor. Oioi kaşıklar mavi, yeşil, bordo, gri ve pembe renk seçenekleri ile satılıyor.

9 aylık bebek beslenmesini kendi sağlayabilecek düzeye gelmiştir. Artık çatal-kaşık gibi sofra ürünlerini eline verip kendi kendine yemesine imkan sağlamalısınız. Ancak çocuğunuzun yeteneklerine göre çok daha erken eline çatal kaşık verebilirsiniz.

OiOi Kaşık Bambu Saplı

OiOi Mini Bardak

Ek gıdaya geçer geçmez 6-7 aylık bebek beslenmesinde edinebileceğiniz en güzel ürünlerden biri de mini bardaklar.

Markanın minik eller için bir başka tasarımı ise OiOi Mini Bardak . 4 ay üzeri tüm miniklerin kullanımına uygun bebek bardak, minik ellerin kolayca kavrayabilmesi için tasarlanmış ve ince motor becerilerinin gelişimini destekliyor. Silikonun doğal yapısı sebebiyle ılık su ile elde yıkanması tavsiye ediliyor. Ayrıca Sterilizatörde temizliğe uygun ve mikrodalga fırına girebiliyor

OiOi Bardak
Tyrrell Katz

TYRRELL KATZ BESLENME ÜRÜNLERİ

Çocuk aksesuarlarını eğlenceli ve ilginç hale getirme amacıyla yola çıkan marka, üzerine birbirinden sevimli karakterler bulunan geniş bir ürün yelpazesine sahip. Suluk, tabak, kase, atıştırma kutuları ve suluklardan oluşan yemek takımları; arabalar, dinozor, filler, orman hayvanları, sevimli canavarlar, prenses, gizli bahçe, pandalar, iş araçları, unicorn, balerin, denizler altında, korsan, tren gibi pek çok harika tasarım ile sunuluyor.

Tyrrell Katz Melamin Tabak 

Tyrrell Katz tabaklar, çocuklarınızın sofralarını güzelleştirerek, yemek yemeyi daha eğlenceli hale getiriyor. Çocukların porsiyonlarına uygun ebatta üretilen tabaklar sağlam melamin malzemeden üretiliyor. Bulaşık makinasında yıkanabiliyor ve BPA içermiyor.

Tyrrell Katz Melamin Tabak

Tyrrell Katz Melamin Çocuk Yemek Kase

Çocukların yemek saatini şahane aksesuarlarla tamamlayan markanın sağlam melamin malzemeden üretilmiş ve BPA içermeyen kaseleri de çocukların beğenisini kazanıyor. 7 aylık bebek beslenmesin masalarını süsleyen çocuk yemek kasesi bulaşık makinesinde de yıkanabiliyor.

Tyrrell Katz Melamin Çocuk Yemek Kase

Bölmeli Yemek Tabak

Yemek saatlerini daha eğlenceli hale getiren bölmeli tabak, aynı anda birden farklı çeşit yemeği miniklere sunmayı sağlıyor. Birbirinden güzel desenlerle tasarlanmış bölmeli yemek tabakları, çocukları tek başına yemek yemeğe de teşvik ediyor. Dört faklı genişlikte bölmeden oluşan tabağın bir bölmesi çukur kaseye uyumlu olarak kullanılabiliyor. Sağlam melamin malzemeden üretiliyor, BPA içermiyor ve bulaşık makinesinde yıkanabiliyor.

Melamin Alıştırma Bardağı 

7 aylık bebek beslenmesine dahil edebileceğiniz bir sofra ürünü de kaşık.Marka ek gıda döneminden okul çağına kadar tüm çocukların severek kullanacağı ürünler sunuyor. Özellikle biberondan bardağa geçiş sürecinde kullanılabilecek kulplu alıştırma bardakları da bunlardan biri.  Serinin birbiri ile uyumu diğer ürünleri ile takım olarak kullanılabilen iki yanı kulplu alıştırma bardağı, kaymaz tabanı ile dökülmeleri önlüyor. BPA içermiyor ve bulaşık makinasında yıkanabilir.

Tyrrell Katz Kulplu Alıştırma Bardağı

Melamin Bardak

Melamin bardak çeşitleri de markanın özel tasarım ürünlerinden. Birbirinden güzel renkli ve çocukları cezbedecek desenlere sahip bardaklar, piknikte veya günlük olarak kullanılabiliyor.

Tyrrell Katz Melamin Bardak

Melamin Alıştırma Kaşığı

7 aylık bebek beslenmesine dahil edebileceğiniz bir sofra ürünü de kaşık.

%100 melamin malzemeden üretilen alıştırma kaşıkları, çocukların kendi başlarına yemek yemesini kolaylaştırıyor. Minik ellere göre tasarlanan kaşıklar, mama beslerken, ek gıdaya geçişte ve sonrasında kullanılabiliyor.

Tyrrell Katz Melamin Alıştırma Kaşığı

Tyrrell Katz Atıştırma Kutusu (3’lü)

Tyrrell Katz Atıştırma kutusu 3 farklı boyda tasarlanan atıştırma kutuları ile çocukların beslenme çantalarını renklendiriyor. Üstelik çocuklarınızın severek kullanacağı 3’lü set içinde sağlığa zararlı herhangi bir madde de bulunmuyor.

tyrrell-katz-atistirma-kutusu

Beslenme Kutusu

Beslenme kutusu çeşitleri, kolay açılabilen klipsleri ile çocukların hem çocukların rahat kullanımına imkan tanıyor hem de dökülme risklerine karşı güven sağlıyor. Üstelik harika desenlerdeki tasarımları ile beslenme çantalarına renk getirecek beslenme kutuları bulaşık makinasında yıkanabiliyor, mikrodalga fırına girebiliyor ve buzlukta saklamaya da elverişli.

Tyrrell Katz Beslenme Kutusu | Tren

Çatal kaşık Bıçak Seti

Minik ağızlara özel üretilen Tyrrell Katz çatal, kaşık, bıçak seti paslanmaz çelikten üretiliyor. Bulaşık makinasında yıkanabiliyor ve Ftalat içermiyor.

Çocukların kendilerine ait sofra ürünlerine sahip olası hem yemek yemeyi daha eğlenceli hale getiriyor hem de aile sofrasına alışmalarını, benimsemelerini sağlıyor. 7 aylık bebek beslenmesinde çocuklara özel ürünleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tyrrell Katz Çatal Kaşık Bıçak Seti

Tyrrell Katz Pipetli Suluk/Matara 

Okulda ve günlük hayatta kullanılabilen rengarenk desenlerdeki Tyrrell Katz matara, sağlam tritan malzemeden üretiliyor. Sızdırmaz kapağı çocuğunuzun güvenle açıp kapamasını kolaylaştırırken, mataranın takılıp çıkarılabilen pipeti kolaylıkla yıkanabiliyor ve ekstra hijyen sağlıyor.

Tyrrell Katz Pipetli Suluk

Kulplu Pipetli Matara / Suluk 300 ml

Okulda ve dilediğiniz yerde kullanabileceğiniz suluklar iki tarafında bulunan kulpları ile kolay kavrama imkanı sunuyor. Pipetinin dizaynı sayesinde en dipteki suya bile ulaşmayı mümkün kılan ürün sıkı kapanan kapağı sayesinde akıtma yapmıyor.

Tyrrell Katz Kulplu Suluk
EZPZ BESLENME ÜRÜNLERİ

EZPZ BESLENME ÜRÜNLERİ

Ezpz bebek ve çocukların kendi başına beslenmesini desteklemek üzere; düz zeminlere yapışan mat kase, tabak ile kaşık, çatal kupa gibi beslenme yardımcıları üretiyor.

Marka mat tabanlı silikon kase, bölmeli tabak, mini bardak, kaşık gibi pek çok beslenme ürünü üretiyor. Bulaşık makinasında yıkanabilen ürünler, mikrodalga fırında ve 175 dereceye kadar normal fırınlarda kullanılabiliyor.

Ezpz happy mat, gülen yüz tasarımı ile yemek saatlerine eğlence getiriyor. Patentli tasarıma sahip ürün, çocuklara pozitif bir yemek deneyimi için mutlu ve eğlenceli bir ruh hali sağlıyor.

Ezpz Happy Mat

Mini mat ise tıpkı happy mat gibi gülen yüz şeklinde tasarlanan ancak alan koruyucu kısmı olmayan yalnızca tabaktan oluşuyor. 

Ek gıdaya geçilen 6. Aydan sonra 7 aylık bebek beslenmesi ve takip eden diğer aylarda menüler çeşitleniyor. Yemekle eğlenceyi bütünleştiren tasarım, 3 farklı bölmesi ile çocuklara aynı anda birden çok çeşit yiyeceği sunmayı kolaylaştırıyor.

Ezpz Mini Mat

Happy Bowl, serinin bebek kahvaltısı, sulu yemekler, çorba ve püreler için ideal kasesi. Yeni yürümeye başlayan çocukların ve okul öncesi çocuklarının çorba, makarna, sulu yemek, yulaf ezmesi ve mısır gevreği yemelerine yardımcı olan ürünün alan koruyucu kısmı da bulunuyor.

Tiny Bowl en küçük mama sandalyesi tepsilerine bile sığabilecek alan koruyucu alana sahip Ezpz vakumlu mat çeşitlerinden biri. Kase, püreler, yoğurt, çorba gibi ilk yiyecekler için kullanılabiliyor ve ayrıca BLW yöntemini de destekliyor.

Ezpz Sesame Street Elmo Mat, unutulmaz Susam Sokağı’nın sevilen karakteri Elmo’yu çocuklarla tanıştırıyor. Sesame Street Cookie Monster Mat ise kurabiye canavarını mama sandalyelerine taşıyor.

Care Bears Mat markanın özel seri ürünlerinden bir diğeri. Doğrudan masa yüzeyine yapışan vakumlu ürün çocuğunuzun tabağı devirmesini önlüyor. Servis matındaki 3 bölme farklı lezzetleri sunmayı kolaylaştırıyor.

Marka bebeklerin minik ağızlarına ve ellerine uygun bardaklar da tasarlıyor. Yumuşak silikondan üretilen Ezpz Tiny Cup bardaklar bebeklerin dişlerini koruyor. 4 ay üstü kullanıma uygun bardak, kaymaz silikon sebebiyle rahat tutuş imkanı sağlıyor. Ayrıca ağızdaki hareketleri daha başarılı kılıyor.

Ezpz Tiny Cup

Tiny Spoon kaşık yumuşak silikon malzemesi ile bebeğin gelişmekte olan diş etlerini ve dişlerini koruyor. Ek gıdaya geçiş için uygun kaşıklar, öncesinde de alıştırma amaçlı olarak diş kaşıyıcı gibi bebeğe verilebiliyor.

Ezpz Tiny Spoon
SOPHİE BESLENME ÜRÜNLERİ

SOPHİE BESLENME ÜRÜNLERİ

Sophie La Girafe kauçuk diş kaşıyıcılı bandana %100 organik kauçuktan yapılmış çiğnenebilen bölgesiyle bebeğinizin dişlerini kaşırken rahatlamasını sağlıyor. Hafif ve takılması oldukça kolay bandana önlük üçgen şekliyle bebeğinizin hareketlerini kısıtlamıyor ve rahatsız etmiyor.

Miniklerin rahat kullanımı için, onlara özel boyutlarda tasarlanmış.

7 aylık bebek beslenmesi ile tercih edebileceğiniz bir başka ürün de Sophie sofra ürünleri.

Sophie The Girafe Mama Seti I Balon  ve Sophie The Girafe Mama Seti | Kiwi ;1 yemek tabağı, 1 kase, 1 paslanmaz çelik çatal/kaşık seti ve 1 alıştırma bardağından oluşuyor. Çocukların kendi başına yemek yemekten keyif almasını sağlayan set, bulaşık makinasında da yıkanabiliyor.

Biberonu andıran ve doğal bir emme hareketi sağlayan alıştırma bardağı Sophie La Girafe Mascot ise biberonla beslenmeden bardağa geçişi kolaylaştırıyor.

Bebeğinizin su içerken damlatmasını önleyen sistem damlatmadan içmeyi mümkün kılıyor. Kapak mükemmel hijyen, iki yanda bulunan saplar ise kolay kavrama sağlıyor.

Sophie The Girafe

OOGAA BESLENME ÜRÜNLERİ

Oogaa kamyon, uçak ve tren şeklinde tasarlanmış eğlenceli kaşıkları, silikon bölmeli tabak ve yemek setleri ile mama sandalyelerini renklendiriyor.

Markaın silikondan üretilen ürünleri, ergonomik ve çocukların kolaylıkla beslenebileceği şekilde tasarlanıyor.

oogaa

SUAVİEX BESLENME ÜRÜNLERİ

Marka emzik ve biberon çeşitliliği ile tanınıyor. Ancak bunların yanında beslenme ürünleri de bulunuyor. Suavinex damla akıtmaz eğitim bardağı, bebeğinizin biberondan bardağa geçiş sürecinde gerekli beceriyi kazanmasına destek oluyor. İki yanında bulunan kulplar, bebeklerin eğitim bardağını kolaylıkla kavrayabilmesini sağlar. Bardağın damla akıtmayan silikon ucu sağlığa zararlı madde içermiyor. 4 ay ve üzerindeki tüm bebeklerde güvenle kullanılabiliyor. 7 aylık bebek beslenmesinde kullanabilirsiniz.

Suavinex Damla Akıtmaz Eğitim Bardağı

BEYORGANİK BESLENME ÜRÜNLERİ

Bebek beslenmesi elbette ki yalnızca sofra araç gereçleri ile bitmiyor. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri için yeterli ve dengeli beslenmeleri gerekiyor. Bu sebeple özellikle bebek beslenmesinde seçilen gıdaların organik olmasına dikkat etmek gerekiyor. 

Beyorganik markası 7’den 70’e herkes için organik, sağlıklı yiyecekler üretiyor. Ekolojik dengeyi koruyarak, sağlıklı bireyler yetiştirmek ve bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir gezegen bırakmak ümidiyle organik tarımı destekleyen marka ata tohumu ürünleri ile öne çıkıyor.

Markanın özellikle bebekler ve çocuklar için özenle üretilen tarhana, rüşeym, irmik, keçiboynuzu unu, pirinç unu gibi çeşitli ürünleri bulunuyor. Bunların yanında nohuttan fasulyeye, pirinçten bulgura tüm baklagiller ile adaçayı, ıhlamur gibi doğal bitki çayları da kullanıcılara sunuluyor.

6-7 aylık bebek beslenmesinin çeşitlenmesiyle beraber organik ürünleri incelemeye başlamalısınız.

Hem bebeğiniz hem de kendiniz için en organik gıdaya ulaşmak için Beyorganik ürünlerini inceleyebilirsiniz.

beslenme ihtiyacları beyorganik

meyve fileleri

BESLENME GEREÇLERİ

Bebeğinizin ek gıdaya geçişi sırasında kullanmanız gereken pek çok beslenme gereci önünüze çıkacak, buna hazırlıklı olun. Meyve filesi, biberon kaşık, onların minik ellerine uygun kaşık ve çatallar bu dönemde sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Bebeğinizin ek gıdaya geçişi sırasında kullanmanız gereken pek çok beslenme gereci önünüze çıkacak, buna hazırlıklı olun. Meyve filesi, biberon kaşık, onların minik ellerine uygun kaşık ve çatallar, rengarenk tabaklar bu dönemde sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Bebekler için kullanılan her ürün gibi beslenme gereçlerinin de özel olması gerekiyor. Bu sebeple pek çok marka bebeklerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine uygun sofra araç gereçleri üretiyor.

7 aylık bebek beslenmesinde, çocukların minik elleri ile tutabilecekleri çatal kaşıklar, yerlere dökmelerini engelleyecek tabaklar ve hatta rahatlıkla kavrayabilecekleri bardaklar kullanmak gerekiyor. Bebek beslenme gereçlerinin özel olması bebeklerin beslenme saatlerini hem eğlenceli hem de lezzetli kılıyor. Motor becerilerini geliştiriyor ve kendi kendilerine yemek yeme alışkanlığı kazanmalarına yardımcı oluyor.

Çatal ve kaşıkların bebeklerin kolaylıkla kavrayabilecekleri, uçları sivri olmayan, minik ağızlarına uygun ebatlarda ürünlerden seçilmesinde yarar var. Birbirinden sevimli kahramanların, rengarenk tasarımların eşlik ettiği, bebeklere uygun çatal ve kaşıkları incelemek için Bebek Mama Kaşığı ve Çatalı kategorimize göz atabilirsiniz.

Bebek mama tabağı seçimi de epey önem taşıyor. Bu dönemde bebekler ellerine geçen her şeyi yere atmaya bayılıyor. Bu sebeple vakumlu tabaklar kullanmak annelerin işini bir nebze de olsa kolaylaştırıyor. Mama sandalyesine yapışan mama tabakları minik afacanın yerinden söküp, atmasını engelliyor. Ayrıca bebek mama tabaklarında birden fazla bölme seçeneği de bulunuyor. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine her öğünde kullanılabilen bölmeli tabaklar bebeklere tek tabakta birden fazla çeşit sunuyor. Lezzetli ve eğlenceli bir öğün hazırlamak için Bebek mama tabağı çeşitlerine göz atabilirsiniz.

MEYVE FİLELERİ

Meyve fileleri, bebeğinizin, içine koyacağınız meyve ve sebze parçalarını emerek kendi başına yemesini sağlayarak bebeğinize özgüven kazandıracaktır.

Oioi Meyve Filesi

Oioi Meyve Filesi

Oioi meyve filesi, 6. Aydan itibaren bebeklerin meyve ve sebzelerini kendi başlarına yiyebilmesini sağlıyor. Bebeklerin minik ellerinin kolayca kavrayabileceği şekilde üretilen bebek meyve filesi doğal olarak BLW’ye geçişi de destekliyor. Türk menşei meyve sebze filesi BPA, PVC, Fatalat gibi sağlığa zararlı herhangi bir madde içermiyor.

Oioi Meyve Filesi
boon pulp silikon meyve filesi

BOON PULP SİLİKON MEYVE FİLESİ

6 ay ve üzerindeki bebeklerin kullanabileceği Boon meyve filesinin yumuşak silikon üzerindeki küçük delikleri sayesinde bebeğiniz meyve ve sebzelerini kendi başına yiyebilir. 7 aylık bebek beslenmesinde ve sonrasında fileleri de kullanabilirsiniz.

Özellikle diş çıkarma dönemindeki bebekler için soğuk/dondurulmuş yiyeceklerle kullanılabilir. İç gövde sayesinde yiyeceklerin deliklere yönlendirilmesi sağlanır. Küçük kulp, bebeklerin kolayca kavrayabilmesi için tasarlanmıştır. Silikon malzeme kolaylıkla temizlenir. BpA, PVC ve fatalat içermez. Bu fileler her zaman yetişkin gözetiminde kullanılmalıdır ki böyle olası risklerin önüne geçilebilsin.  

Boon pulp silikon meyve filesi ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

bebek sıkma kaşık


BEBEK SIKMA KAŞIK

Tamamen püre halindeki gıdaların bebeğiniz tarafından yenmesini sağlayan sıkma kaşıklar da hayatınız kolaylaştıracak beslenme gereçlerinden.

Kaşık biberon olarak da adlandırılabilen bebek sıkma kaşıkları bebeğinizi tek elle besleyebilmenizi sağlar.

boon sıkma kaşık

 

BOON SIKMA KAŞIK

Beslenme gereçleri içinde özel bir yeri olan sıkma kaşık markaları içinde öne çıkan Boon sıkma kaşık hayat kurtarıcı beslenme gereçlerinden biri olarak her zaman elinizin altında olmalı. Temizlemesi kolay silikon hazneye 90 ml’e kadar mama koyabilirsiniz.
Yiyecekle temas edebilen silikondan üretilen Boon sıkma kaşığın kapağı sayesinde kullanılmadığında akıtma yapmaz,  BpA, PVC ve fatalat içermeyerek bebeğinizi korur.

Boon sıkma kaşığı ürünlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

***Yazının tüm hakları Buyurken.com Blog Ekibine aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü