BEBEK BEŞİKLERİ ARAŞTIRMALARINIZ İÇİN ALTIN ÖĞÜTLER

Bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü hayal ederken bir yandan da bebek alışverişine çıkmaya hazırlanıyor olabilirsiniz. Bebek arabası, bebek oyuncakları derken bebek beşikleri de anne adaylarının bebek alışverişi listelerinde başköşede yerini korumaya devam ediyor.

Çocuğunuzun rahat uyku uyuyabilmesi için eminiz ki en güzel ve en kaliteli bebek beşiğini satın almak istiyorsunuz. Bebek beşikleri araştırmalarınızı yaptınız ve beğendiğiniz birkaç model var. Ancak, bebek beşiği alırken önem vermeniz gerekenlere ne kadar dikkat edeceksiniz; işte bu çok önemli bir konu. Çünkü, gözünüzden sakınarak 9 ay karnınızda taşıdığınız bebeğinizin güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atacak bir bebek beşiği almak istemediğinizi biliyoruz. Buyurken.com olarak bizler de kendi çocuklarımızda beşik seçerken deneyimlediğimiz noktaları bu yazımızda anlatmak istedik.  Bebek beşiği seçiminde yapılan yanlışlara değinerek sizlere nasıl bebek beşiği seçimi yapmanız gerektiğini paylaşacağız.

Bebek Beşiği Seçiminde Yapılan Yanlışlar

Tasarım Kaygısı: Bebek ürünleri üreten markalarda “moda” ürünlerden uzak durmakta fayda var. Birçok firmanın ürettiği özel tasarım bebek beşikleri bebeğiniz için konforlu olmanın aksine tehlikeli olabilir. Bu nedenle tasarım ürünleri ya da marka ürünleri değil, kaliteli malzemeyle üretilmiş sağlığı tehlikeye atmayacak bebek beşiklerini satın almanız doğru olacaktır.

Maddi Konular: Süs olarak almıyorsanız ve bebeğinizin güvenliği söz konusuysa ucuz bebek beşiklerinden uzak durun. Kampanya veya indirim gibi durumlar haricinde piyasanın çok çok altında satılan bebek beşiklerine maddi durumunuz ne olursa olsun yaklaşmayın.

Yanlış Seçim: Bebeğin özellikle ilk altı ayında uzun süre beşikte kalacağı göz önünde bulundurulursa beşiğin standartlara uygun olması gerekir. Özellikle keskin ve sert köşelerinin olmamasına beşiğin yuvarlak hatlara sahip olmasına özen göstermeliyiz. Beşikteki parmaklıklar arası 2.5 cm’den küçük 6 cm’den büyük olmamalı. Parmağını ya da başını sokabileceğinden güvenlik açığını en başta engellemek gerekmektedir. Aynı zamanda çok yüksek olmaması gereken bebek beşiklerini seçerken her ihtimali değerlendirmek gerekiyor.

Güvenlik Açıkları: Bebek beşiği alırken nelere dikkat edilmeli konusunda en çok dikkat edilmesi gereken şey ise güvenlik açıkları olacaktır. Çünkü camın yanına koyduğunuz ya da aynı boyda komidinin yanına koyduğunuz her bebek beşiği potansiyel kaza ve yaralanmalar demektir. Bu nedenle bebek beşiği alırken evinize uygun bir alanı seçmeli ve bu alanın ölçüsüne göre almalısınız. Hesaplamadan aldığınız bebek beşiklerini bu gibi yerlere koymanız halinde bebeğinizi tehlikeye atmayı göze aldınız demektir.

 

Bebek Beşiği Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Bebek beşiği yatağı seçiminizi ilk olarak yapmamanızı tavsiye ederiz. Bebek beşiği yatağını beşikle birlikte vermeyen firmaların var olduğunu düşünürsek bu nedenle bebek beşiği yatağını önceden alarak ekstra bir masrafa girmenize gerek yok.  Bebek beşiği kurulumu kolay olan bir ürün olmalıdır. Çünkü taşınmalarda ya da oda değişikliklerinde zorlayıcı olan bebek beşikleri ebeveynlere sıkıntı yaşatabilmektedir. Bu nedenle sürüklenebilen veya kolay monte olan bebek beşiklerini tercih etmeliyiz.

“Bebek beşiği anne yanında olmalıdır” kuralı kati suretle doğrudur diyemeyiz. Ancak, bebeklerin gece kusma ihtimalini düşünürsek yakınlarda göz önünde bulundurulması gerekir diyebiliriz. Bu nedenle, kolayca yeri değiştirilebilen hafif bebek beşiklerini tercih etmekte fayda var.

Bebek beşiği sallanan olarak da satılabilen bir ürün. Anne ve babalar ayakta sallamaktansa yatağında sallanmasını tercih edebiliyorlar. Son derece güzel bir özellik olan sallanabilen beşikleri tercih etmekte fayda var.

Bebek beşiği aksesuarları ise en önemli konulardan birisi. Çocuğunuzun yatakta uyumaya alışması için bebek beşiği oyuncakları son derece önemli rol oynuyor. Bu nedenle, bebeğinizin güvenliğini tehlikeye atmayacak bebek beşiği oyuncaklarını asabileceğiniz bebek beşiklerini tercih edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü