Hastane Çıkışı Alışverişinde Neler Almalısınız?

Doğum yapmaya az bir zaman kala anne adayları için en önemli konulardan biri olan hastane çantası zaman daraldıkça daha da önem arz eder ve ciddi bir hal alır. Bizler de anne adaylarımızı strese sokmamak için hastane çantası hazırlama konusuna yakın mercek tuttuk ve neyi nasıl hazırlamanız gerektiğini ince ince araştırdık. Yeni doğacak minikleriniz için nasıl bir çanta hazırlamanız gerektiği ile ilgili tüm detaylar yazımızın devamında sizlerle!

Hastane Seçiminiz Çanta Hazırlıkları Konusunda Sizi Yönlendirebilir

Doğumunuz için belirleyeceğiniz hastanede doğum sonrası hizmetler hakkında bilgi almanız sizler için oldukça faydalı olacaktır. Çünkü hastane çıkış takımı ya da bebek bezi gibi parçaların sağlanması hastaneler arasında farklılık gösterebiliyor. O yüzden siz kendi doktorunuz veya hastane yetkilileri ile görüştüğünüz zaman bu konular hakkında direkt bilgi edinip hazırlıklarınıza yön verebilirsiniz.

Anneler İçin Hastane Çantasında Bulunması Gerekenler

Doğumdan önce ve sonra bebek için lazım olacakların hazırlığı kadar anneler için yapılacak hazırlıklar da oldukça önemlidir. Ziyarete gelenler sırasında giyilecek gecelik ve hastane çıkışı sırasında olacak ihtiyaçlar için mutlaka kendiniz bir çanta hazırlamalısınız.

Öncelikle mutlaka loğusa geceliğiniz bulunmalı ve en az 2 yedeği yanınıza almalısınız. Çünkü diyelim hastanede fazla kalmak istemiyorsunuz ve 1 gece kalacaksınız o zaman için bile kanama riskine karşı yedeğini edinmelisiniz. Sonrasında geceliğe uygun sabahlık almasınız çünkü oda içerisinde veya katta gezinirken ihtiyacınız olacaktır. Çorap ve terlikse tabi ki olmalı, asla unutmamalısınız. İlk günlerde yoğun kanama riskiniz olacağı için ayaklarınızı üşütmemelisiniz. Bunların yanında hamile külotu da mutlaka bulundurmalısınız çünkü normal çamaşırlar özellikle sezeryanla doğum yapanların direkt dikiş bölgesine gelmektedir. Bu tarz durumlardan kaçınmak için hamile külotu sizin için oldukça ideal olacaktır. Son olarak tüm bunların yanına loğusa tacı olmazsa olmaz! Görüntüsünden ödün vermek istemeyen çiçeği burnunda anneler dilerse her geceliğe uygun olarak taç edinebilir.

Bebek İçin Hazırlanacak Çantada Bulunması Gerekenler

Hastane çıkış çantası diye bilinen bebekler için hazırlanan çantada çocuğunuzun cinsiyetini bilmeden alışverişe başlamamanız ilk önerimiz olacaktır. Bir heves her anne direkt çanta hazırlıklarına başlar ancak cinsiyet belirlendikten sonra emin olun daha bilinçli bir alışveriş yapacaksınız. Çantanın içinde olması gerekenler ise bebeklerin ilk doğduğunda giydiği set: tulum, zıbın, bere, eldiven, battaniye tam takım olarak sıralanabilir. Tabi ki bunların yanına ek olarak en az 4 adet çıtçıtlı body, 2 adet yelek veya hırka ve bolca tülbent veya mendil ekleyebilirsiniz. Ancak yeni doğan bebek bezinden ıslak mendiline kadar emin olun hepsini kullanacaksınız ve mutlaka çoğuna ihtiyacınız olacak. Hatta kullanmam diye düşünen anneler olabilir fakat yanınıza her ihtimale karşı emzik almanızda fayda var.

Bu listenin dışında çocuğunuz ve sizin için yanınızda olması gereken en önemli son detaysa süt sağma makinesidir. Ancak en ünlü markaların evde sağma makinesini alsanız bile profesyonel makineler kadar faydalı olmayacağı için mutlaka hastaneden bu konu hakkında destek almalısınız. Sütünüzü arttırmak adına önemli bir adım olan süt sağma makinesi hem sizin hem de çocuğunuz için oldukça yararlı olacaktır. Bir grup uzman ise bu tezin tam tersini savunup ilk 10 gün asla sağmamalı devamındaki günlerde sağmaya başlamalı diye önermektedir. Bu konuda nasıl ilerlemeniz gerektiğiyle ilgili mutlaka doktorunuza danışın. Bol sütlü günler sizlerin olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü