Doğum Sonrası Kutlama Planı Nasıl Hazırlanır?

Son yıllarda oldukça moda olan doğum sonrası kutlamalar için birbirinden farklı sunumlar ve konsept fikirleri oluşturulmaktadır. Hatta sektörün ayrı bir parçası haline gelen kutlamalarda kişiye özel süsler, atıştırmalıklar ve daha bir sürü detay bulunmaktadır.

Siz de kendi çocuğunuzun doğumu sonrasında kutlama yapmak istiyorsanız ya da ablanızın doğumu için sürpriz bir kutlama planı hazırlayacaksanız öncelikle kutlamayı evde mi yoksa doğumdan hemen sonra mı yapacağınıza karar vermelisiniz. Doğum gerçekleşip anne kendine geldikten sonra odayı bir şölen havasına çevirip oldukça keyifli bir anı ortamı oluşturacağınız gibi anne eve gelince daha kapsamlı bir davet de hazırlayabilirsiniz.

Evde yapılacak davet detaylarına yakından bakacak olursak öncelikle her şey annenin istediği gibi olmalıdır. Hamilelik döneminde alınan tüyolarla oluşturulacak konsept ile bebeğin ismini kapıya asabilir ya da kapıyı konsepte uygun renkteki kurdelelerle süsleyebilirsiniz. Sonrasında içerisini rengârenk balonlarla donatabilir ve davet masasının ortasına oldukça görkemli bir pasta yerleştirebilirsiniz.

Parti Malzemeleri İçin Birçok Alternatifiniz Olacak!

Gözlerini hayata yepyeni umutlarla açan sevimli miniğiniz için yapılan davet adeta parti havasında olsun diyorsanız birçok süsleme seçeneği sizleri bekliyor demektir. Parti denince ilk akla gelen pasta olduğu için bu konuda oldukça titiz davranmalısınız. Birbirinden güzel konseptler arasından seçeceğiniz pastayı hazır alıp konsept içerisinde uyumlu bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Ancak bu organizasyonu arkadaşlarınız ve aileniz düzenleyeceği için alternatif olarak kendi el emekleriyle doğum sonrası pastanızı yapabilirler. Bunun için pasta tarifleri içeriklerine bakıp tüm malzemeleri birleştirmeleri ve sonrasındaysa muazzam bir süslemeyle dekora uygun bir görüntü yaratmaları yeterli olacaktır. Konsepte uygun renklerdeki şeker hamuruyla pasta süslemesi konusunda harikalar yaratabilir ve muazzam bir doğum sonrası kutlamasını arkadaşınıza veya akrabanıza yaşatabilirsiniz.

Pasta Tarifleri Tüm Özel Günlerde En Büyük Yardımcınız Olacak!

Pasta tariflerinden bahsetmişken şunu da belirtelim ki doğum sonrası yapılacak partinin benzerini çocuğunuz 1 yaş pastası üflerken de gerçekleştirebilirsiniz. İçeriğini değiştirip yine aynı parti konseptiyle ilk adımlarını kutlayabilir ve bu sevince akrabalarınızı ve yakın dostlarınızı ortak edebilirsiniz.

Hastanede Kutlama Gerçekleştireceklere Küçük Tavsiyeler

Yazımızın başında dediğimiz gibi evde veya hastanede doğum sonrası kutlaması gerçekleştirebilirsiniz ancak tavsiyemiz hastanede yapılacak kutlamayı evdeki kadar kapsamlı tutmamanız olacaktır. Bunun sebebiyse yeni doğumdan çıkmış ya da 1-2 gün önce doğum yapmış annelerin sancısı veya kanaması olabilir. Bu sebeple de aranızda bulunmakta zorluk çekebilir. Bu tür durumların yaşanmaması için sade bir kutlama tercih etmekte fayda var. Örneğin hastane odasında yatağın karşısına kurulacak olan masa şık bir şekilde süslenebilir. Sonrasındaysa üzerine dilerseniz ev yapımı anne kurabiyesi ya da cookie şeklinde hazır satılan kurabiyelerden ekleyebilirsiniz. Yine pasta olabilir ancak burada plastik tabak ve çatal hayat kurtarıcı unsur olacaktır. Böyle güzel bir organizasyonun ardındansa geriye bol anı, yıllarca bakılacak albümler ve gülen yüzler kalacaktır.

Saydığımız kutlama malzemelerini bir araya getirmek zor olmayacağı gibi bütçenizi de zorlamayacaktır. Farklı süslemelerle içeriği daha da zenginleştirmek isterseniz yine son zamanlarda oldukça ünlü olan bebek bezi kulesi de masanızın kenarını şık şekilde süsleyebilir. Bunun gibi daha birçok farklı tasarımla masanızı süsleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü